Un arhitect de locuință trebuie să țină seama atât de cerințele și nevoile clientului, cât și de amplasamentul și împrejurimile viitoarei proprietăți.
Situată în nordul Bucureștiului, în cartierul rezidențial Dumbrava Vlăsiei din localitatea Balotești, proprietatea din imagini este una dintre cele două care au câștigat, la egalitate, premiul secțiunii Arhitectura locuinței individuale la Anuala de Arhitectură 2019. Proiectul casei a fost realizat de arh. Mihai Ene și arh. Adela Ene, de la biroul Ene+Ene Arhitectura.
Când spațiul nu e o problemă
Având o suprafață desfășurată de 280 de metri pătrați, Casa E+E se distinge prin conceptul arhitectural aflat în deplină concordanță cu împrejurimile proiectului. Spațiul locativ generos este dispus, astfel, pe un singur nivel, iar suprafețele vitrate ample pun perfect în valoare priveliștea deosebită. Designul interior al casei este unul contemporan, fiind caracterizat de simplitate și funcționalitate. Un avantaj important al proprietății este reprezentat, desigur, de încăperile ample, „aerisite”.
„Dumbrava Vlăsiei este un cartier rezidențial atipic pentru dezvoltările imobiliare din România, fiind înconjurat de pădure, cu străzi sinuoase și spații publice verzi. Contactul nemijlocit cu natura a fost principala preocupare în definirea conceptului spațial: o casă liniară, dezvoltată pe parter, alcătuită dintr-o succesiune de secvențe spațiale distincte, în care fiecare încăpere are acces către grădină. Două curți întrerup liniaritatea casei, una care anunță accesul și alta, mai amplă, aflată în relație cu bucătăria și locul de luat masa.”
Cele mai citite articole
Ene+Ene Arhitectura
Atenție la calitate și la mediul urban
În cadrul Anualei de Arhitectură București 2019, care a avut loc în luna iulie, au fost expuse 280 de proiecte, la patru secțiuni, cu un total de 16 categorii. Dintre acestea, 30 au fost premiate. „Proiectele premiate reprezintă locuințe individuale și colective existente, clădiri de birouri operaționale, amenajări de spații corporate, de retail și HoReCa, lucrări de cercetare în arhitectură și proiecte de arhitectură publică, a locuinței și de amenajare interioară. Am remarcat, în acest an, prin proiectele expuse, că mediul de construcții și arhitectură devine din ce în ce mai orientat către calitate, foarte atent la cerințele și exigențele consumatorului final și la oraș în sine”, a spus dr. arh. Emil Ivănescu, președintele Ordinului Arhitecților din România, Filiala București.
Sursa: Imobiliare.ro