CEO-ul unui mare jucător de pe piața finisajelor atenționează: „Achiziția unei locuințe nu trebuie să se facă emoțional”

Autor: Ziarul Top

gigi nacev tempini

Profilul clientului român care face achiziții în scop de locuire este cât se poate de simplu – acesta face parte dintr-o familie tânără și apelează la un credit bancar pentru a-și transforma visul în realitate. Persoanele neexperimentate în domeniul imobiliar, aflate în căutarea unei locuințe, riscă să nu își estimeze însă corect bugetul necesar pentru a face un astfel de pas, iar când acest lucru se întâmplă, consecințele nu întârzie să apară.

„Necesitatea de fonduri financiare suplimentare duce, în majoritatea cazurilor, la împrumuturi suplimentare. Având în vedere că o mare parte a acestor persoane își calculează bugetul plecând de la valoarea maximă pe care o pot împrumuta, solicitarea unor împrumuturi suplimentare devine extrem de costisitoare pe termen lung”, ne-a declarat Gigi Nacev, consultant de business și CEO-ul Tempini România, unul dintre principalii jucători de pe piața finisajelor din România.

El spune însă că această situație neplăcută poate fi evitată destul de ușor, dacă sunt urmate câteva sfaturi de bun augur pentru familiile aflate în căutarea unei locuințe.

„În primul rând, achiziția unei locuințe nu trebuie să se facă emoțional, sub impulsul necesității unui spațiu intim pentru tânăra familie, indiferent de costul pe termen lung sau sub impulsul unei oferte limitate, a unui program guvernamental sau bancar. În al doilea rând, se face prin apelarea la un consultant, arhitect sau la un specialist imobiliar, și nu la un <prieten> sau la <meseriașul> care construiește și care are ca interes principal <agățarea> clientului în această <cursă a șobolanului>”, a detaliat Nacev.

Pentru informații legate de aspectele pe care trebuie să le verifici pentru a te asigura că achiziția imobiliară pe care vrei să o faci este una potrivită, dar și de modalitățile prin care îți pot da seama că o casă a fost construită corect și nu va necesita ulterior cheltuieli suplimentare pentru reparații, poți participa la evenimentul anului în materie de arhitectură și design interior.

Cele mai citite articole

Construiești Ușor, Inteligent, Bine (CUIB) va fi organizat în perioada 29-31 martie, în București, și va reuni peste 20 de specialiști din țară și de peste hotare, printre care se va număra și Gigi Nacev.

Evenimentul va cuprinde 30 de conferințe și de workshop-uri dedicate atât celor pasionați de arhitectură și design, celor care își doresc să își construiască sau să își amenajeze locuințele după cele mai noi tendințe și utilizând cele mai bune tehnologii, dar și specialiștilor. Imobiliare.ro este partener oficial al evenimentului CUIB.

Biletele au fost puse deja în vânzare și sunt disponibile AICI.

Sursa: Imobiliare.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE