Cum să alegi ușile interioare în funcție de material

Autor: Ziarul Top

Cum să alegi ușile interioare în funcție de material

Ușile de interior pot fi diferite când vine vorba despre materialul din care sunt fabricate. În general, alegerea materialului din care sunt realizate ușile interioare se face în funcție de tipul încăperii. 

Specialiștii spun că trebuie să te gândești dacă este necesară o izolare fonică suplimentară a unei camere, pentru a menține zgomotul în interior sau în exterior, atunci când alegi o ușă de interior. De exemplu, ușile de la baie și dormitor ar putea avea nevoie de materiale diferite față de ușile folosite pentru dressing-uri sau alte zone/camere ale casei tale. 

Deci, cum trebuie să alegi ușile interioare când vine vorba despre materialul din care sunt confecționate?

Lemn masiv

Alegerea unor uși interioare din lemn masiv poate fi una mai costisitoare, dar de obicei acestea oferă un aspect mai clasic și mai luxos. Bradul Douglas, de exemplu, este un lemn de esență moale care poate fi folosit pentru realizarea unor uși interioare mai luxoase. Pinul este o opțiune mai puțin costisitoare, așa că poate fi o alegere mai comună. 

Chiar dacă lemnul masiv poate fi o alegere bună pentru realizarea ușilor interioare, acest material este predispus să se strângă și să se deformeze odată cu schimbările de umiditate și poate să nu fie o alegere ideală în zonele în care există umezeală semnificativă, cum ar fi o baie.

MDF

Cele mai citite articole

MDF provine din englezescul „medium-density fibreboard” și este un material ce  face parte din categoria plăcilor aglomerate din lemn, alături de plăcile din așchii de lemn (PAL), plăcile din fibre de lemn (PFL) sau plăcile HDF (High-density fibreboard), fiind un produs fabricat din fibre de lemn. Plăcile MDF sunt plăci fabricate din resturi de lemn tocate foarte mărunt. După frezare, MDF-ul se „înnobilează” prin vopsire sau înfoliere.

MDF-ul este o opțiune extrem de comună, disponibilă pe scară largă și relativ accesibilă, în comparație cu lemnul masiv, pentru realizarea ușilor de interior. Aceste uși nu se vor deforma ca cele din lemn masiv și nu vor avea un finisaj în stilul lemnului natural. De asemenea, sunt foarte ușor de vopsit și întreținut.

Sticlă

Ușile de interior din sticlă devin o alegere tot mai populară pentru multe case, în special atunci când proprietarii caută un aspect mai special și mai decorativ. Panourile de sticlă pot fi realizate din sticlă mată pentru a oferi intimitate sau din sticlă transparentă, atunci când ușile sunt folosite pentru a separa zonele comune din locuință.

Dacă ești interesat de acest gen de uși, poți consulta usi porta doors pret.

Cu miez solid

Dacă încerci să menții costurile mai mici, alegerea unei uși cu miez (interior) solid în locul unei uși din lemn masiv este o opțiune bună. Suprafața exterioară a ușii va fi realizată fie din placaj, fie din compozit turnat, cu un miez interior care constă dintr-o fibră de lemn suficient de puternică pentru a semăna cu lemnul masiv.

Cu miez gol

Ușile cu interior gol sunt exact așa cum le spune și numele – au un panou exterior din placaj sau compozit turnat și sunt goale la interior. Deși există numeroase utilizări pentru acest tip de uși în interiorul unei locuințe, acestea nu sunt capabile să izoleze fonic, așa cum pot face ușile cu miez solid. De asemenea, sunt mult mai ușoare și, prin urmare, nu sunt la fel de rezistente ca cele din lemn masiv.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE