Cum să deschizi o pizzerie de succes?

Autor: Ziarul Top

Cum să deschizi o pizzerie de succes?

A deschide o pizzerie este o decizie foarte bună, având în vedere succesul pe care l-a căpătat faimoasa pizza în rândul consumatorilor români în ultimii ani. Din fericire, cu un spaţiu amplasat central, cu un cuptor de pizza profesional, un pizzar cu experienţă şi o amenajare plăcută a localului, dar şi garantarea serviciilor de livrare la domiciliu, deschiderea unei pizzerii prinde contur. Înainte de a deschide o pizzerie, este necesar ca potenţialii antreprenori să se documenteze foarte bine în ceea ce priveşte actele şi aprobările necesare, precum şi concurența în oraş.

Paşii pentru a deschide o pizzerie de succes

Pentru a deschide pizzeria visurilor, din care clienţii pleacă sătui, mulţumiţi şi cu dorinţa de a reveni cât mai curând pentru a simţi din nou gustul pizzei sau pentru a încerca un nou sortiment, este necesară respectarea următorilor paşi:

·  cercetări şi estimări de piaţă. Acesta este primul pas ce presupune cercetarea şi estimarea pieţei, înainte de a începe orice afacere în orice domeniu. Este necesar ca acest pas să includă şi o estimare a concurenţei;

·  găsirea unei locaţii favorabile. O pizzerie nu poate fi deschisă la marginea oraşului, de aceea este important că locaţia să fie cât mai centrală, pentru a avea cât mai mulţi clienţi şi să nu fie în apropierea unei alte afaceri cu acelaşi domeniu. În caz contrar, investiţia se va dovedi un eşec;

·  găsirea echipamentelor necesare şi cumpărarea lor. De la cele mai performante cuptoare pentru pizza, până la ustensile, frigidere, spaţii de depozitare şi alte asemenea echipamente, disponibile online, toate sunt necesare deschiderii unei pizzerii;

Cele mai citite articole

·  obţinerea avizelor şi aprobărilor necesare pentru deschiderea pizzeriei. O pizzerie este o ţintă perfectă pentru controalele periodice din partea instituţiilor de control sanitar-veterinare, de aceea este importantă obţinerea acestor avize şi păstrarea curăţeniei maxime;

·  promovarea afacerii. Chiar înainte de marea deschidere cu câteva zile sau săptămâni, antreprenorii se pot folosi de social media pentru a anunţa lansarea pizzeriei.

Cât de profitabilă este o pizzerie?

Pizzeria reprezintă o afacere din ce în ce mai profitabilă, atât pentru clienţii care preferă să stea la masă şi să consume o pizza, cât şi pentru cei care comanda o pizza la domiciliu sau la job. Pentru că piaţa unităţilor de catering creşte anual cu un procent destul de mare, pizzeriile sunt afaceri profitabile care pot deveni mari “jucători” între unităţile de tip fast-food, restaurante şi afaceri HoReCa.

La întrebarea “cât de profitabilă este o pizzerie?”, răspunsul este simplu. O pizzerie deschisă de la zero cu toate avizele şi actele necesare, cu toate aprobările şi echipamentele de înaltă calitate, precum şi cu servicii de livrare la domiciliu, va avea succes. Meniul unei pizzerii nu este necesar să includă numai pizza, diferite sortimente de pizza, ci şi un meniu zilnic (ciorbă, felul 2 şi desert), precum şi alte feluri de mâncare ce pot fi livrate la domiciliu sau consumate în incinta pizzeriei.

Există, aşadar, café-pizzerii, care necesită investiţii mai mici, dar şi pizzerii chioșc, pizzerie restaurant sau pizzerii cu livrare exclusivă la domiciliu.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE