De ce avem nevoie de un aparat antiacarieni acasă?

Autor: Ziarul Top

Curățenia generală nu se face în totalitate dacă nu avem grijă și de aerul din casă și de dezinfectarea împotriva acarienilor și a bacteriilor. Aceștia din urmă pot provoaca probleme respiratorii, alergii, iritații sau mâncărimi, pot favoriza, în timp, apariția unei sensibilități crescute a pielii. De accea, este indicat să folosim pentru curățenia periodică un aspirator antiacarieni.

Acarienii sunt organisme mici care se răspândesc rapid în medii propice, fiind un adevărat pericol pentru sănătate, mai ales pentru copii. De exemplu, într-o singură saltea se pot afla zeci de mii de bacterii, acarieni și chiar ciuperci care afectează calitatea somnului, provocând alergii, iritații și mâncărimi. Cu aspiratorul de mână antiacarieni vei reuși să cureți în profunzime, pentru că acesta omoară acarienii și bacteriile prin lumina UV, scoate la suprafață reziduurile insesizabile folosind peria cu vibrații și le separă prin filtrul Hepa. Un astfel de aparat are efect imediat: antialergic, antibacterian și eliminarea eficace a “musafirilor” din saltele, lenjerii de pat, pături, perne, tapițerii sau canapele și chiar din scaunele mașinii. 

Un alt motiv pentru care un astfel de aparat este indispensabil unei locuințe curate este faptul că vei curăța și dezinfecta fără a folosi substanțe chimice și detergenți. Nu doar că elimină aceste organisme, însă aspiratorul antiacarieni are și funcție de aspirare, iar prin puterea vibrațiilor permite particulelor să se ridice la suprafață pentru o aspirare ușoară.

Tehnologia cu care acest mic aparat este prevăzută permite separarea aerului de particulele de praf, în timp ce filtrul HEPA igienizează aerul aspirat, fiind ideal pentru cei care suferă de alergii. 

Cele mai citite articole

Avantajele aparatului antiacarieni:

  • Curăță și igienizează saltele, pernele, tapițeriile, cuverturile și scaunele mașinii
  • Lumina UV omoară acarienii și bacteriile, fără a folosi chimicale și detergenți
  • Peria specială cu vibrații scoate praful și reziduurile la suprafață
  • Motorul puternic aspiră eficient până în straturile profunde ale țesăturilor
  • Filtru HEPA reține toate impuritățile, fiind ideal și pentru cei care suferă deja de alergii
  • Recipientul pentru reziduuri se poate goli imediat la coșul de gunoi

Lupta cu acarienii este însă o luptă dificilă, dar cu acest aparat o să o câștigi într-un timp scurt și practic. Acarienii se ascund în covoare, saltele, dar și în jucăriile de plus, fiind deci periculoși și pentru copii. Folosind un aparat antiacarieni vei putea renunța complet la produsele chimice, care la rândul lor sunt de asemenea periculoase.

O alternativă complexă poate fi și un aparat de purificare a aerului cu ajutorul căruia vei contribui la o casă și un aer mai curat. Folosirea unui purificator de aer reduce in mod activ numarul particulelor din aer de acasa ori de la locul de munca, inclusiv cei mai comuni poluanti: polen, miros neplacute, germeni, virusi, praf, acarieni, parul animalelor de companie si alti alergeni.

Lupta cu acarienii, praful, bacteriile și virușii este una anevoioasă, dar dacă este făcută în mod inteligent poate fi câștigată. Apelează cu încredere la un ajutor de nădejde care îți va schimba modul de a face curățenie.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE