De ce Bitcoin ramane totusi moneda viitorului

Autor: Vornisa Diana

De ce Bitcoin ramane totusi moneda viitorului

Atunci cand moneda digitala Bitcoin a lovit prima data piata si a inceput sa castige atentie, oamenii au fost intrigati. Valoarea noii monede a crescut rapid de la aproape nimic la peste 1.000 dolari. Dupa aceea, valoarea Bitcoin a scazut si unii oameni au inceput sa puna sub semnul intrebarii valoarea monedei digitale si daca acest tip de noua moneda merita investitia. De atunci, Bitcoin a cunoscut o crestere meteorica, astazi ajungand la peste 5.500 de dolari si oamenii prevad ca poate ajunge la un milion de dolari in 10 ani.

Beneficiile Bitcoin

O serie de influente s-au combinat pentru a crea o nevoie puternica pentru Bitcoin, iar noua moneda digitala are inca de oferit multe avantaje consumatorilor si investitorilor din intreaga lume. Unul dintre beneficiile cele mai importante ale Bitcoin este ca sistemul bancar are nevoie de masuri de securitate sporite. Furtul de identitate este in crestere, dovada stand bazele de date cu numere de carti de credit si alte informatii personale care au fost furate si utilizate in scopuri negative. Noile carduri de credit PIN-and-chip emise de banci au ajutat intr-o oarecare masura, dar exista inca multe posibilitati de frauda.

Bitcoin ofera consumatorilor o alternativa mai sigura fata de metodele de plata mai traditionale. Deoarece tranzactiile Bitcoin sunt in intregime anonime, securitatea este construita de la inceput. Utilizatorii Bitcoin beneficiaza nu numai de confidentialitatea si securitatea tranzactiilor, ci de alte avantaje care depasesc cu mult securitatea financiara. Cei care traiesc in regimuri represive s-au orientat catre Bitcoin pentru a face cumparaturi, a transfera fonduri si a-si trai vietile departe de ochii guvernelor lor totalitare. La fel ca Twitter, Facebook si alte platforme media sociale, Bitcoin joaca un rol important in raspandirea democratiei si contribuie la cresterea libertatii. Natura descentralizata a criptomonedei si faptul ca tranzactiile nu pot fi urmarite de indivizi fac din Bitcoin o solutie pentru cei care se confrunta cu spionajul si represiune guvernamentala.

Libertate financiara?

Libertatea de interventie financiara reprezinta un alt beneficiu valoros al Bitcoin. Guvernele, agentiile fiscale si chiar companiile private pot ingheta conturile bancare traditionale prin simpla apasare a unui buton, punand averea individuala in mare risc.

Plata cu Bitcoin si mentinerea unui cont Bitcoin ofera protectie impotriva riscului de confiscari de active si de blocare a contului bancar. Chiar si persoanele care nu au niciun motiv sa se gandeasca ca activele lor ar putea fi inghetate au folosit Bitcoin pentru a se proteja de acest scenariu putin probabil.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE