Donald Trump neagă orice colaborare cu Moscova: „Nu am lucrat niciodată pentru Rusia”

Autor: Ziarul Top

Precizarea sa vine după dezvăluirile făcute de New York Times privind lansarea, în 2017, a unei anchete a poliţiei federale americane (FBI) ce viza să determine dacă Trump a lucrat pentru Moscova, relatează AFP şi Reuters.

„Îmi imaginez că cei care au lansat această anchetă au făcut-o pentru că l-am concediat pe (James) Comey”, fostul şef al FBI, „care a fost o decizie excelentă pentru ţara noastră”, a mai spus Donald Trump, vorbind despre „ticăloşii”.

Referindu-se și la informaţiile apărute sâmbătă, 12 ianuarie, în Washington Post potrivit cărora ar fi ascuns detalii referitoare la întrevederile sale cu preşedintele Vladimir Putin şi ar fi confiscat notiţele luate de interpretul său, Donald Trump a afirmat că aceste informaţii sunt false.

„Nu ştiu nimic despre asta, sunt multe ştiri false (…) A fost o întâlnire încununată de succes”, a spus el, citat de Reuters, făcând referire la summitul de la Helsinki din iulie 2018 cu Vladimir Putin.

La sfârşitul acestei întrevederi, Donald Trump a provocat nemulţumire, inclusiv în tabăra sa, pentru că a fost extrem de conciliant faţă de Vladimir Putin în timpul unei conferinţe de presă comune cu omul forte de la Kremlin, în special cu privire la problema amestecului rus în campania prezidenţială americană din 2016.

Donald Trump critică în mod regulat ancheta procurorului special Robert Mueller pe care a numit-o o „vânătoare de vrăjitoare”.

Cele mai citite articole

Ancheta, care este încă în curs de desfăşurare, a condus la mai multe inculpări şi condamnări, în special ale unor foşti colaboratori ai preşedintelui Donald Trump, care a încercat să-l concedieze pe procurorul special Robert Mueller.

În urmă cu un an, Donald Trump se declara dispus să fie audiat, „sub jurământ”, în ancheta lui Robert Mueller.

FOTO – EPA


Citește și… FOTO – Așa arată noile pașapoarte! Au imagini cu Delta Dunării, Sfinxul, Arcul de Triumf și Cetatea Sucevei


Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE