Emmanuel Macron a decretat „starea de urgenţă economică şi socială”. Discursul președintelui francez după protestele violente ale „vestelor galbene” / VIDEO

Autor: Ziarul Top

Urmăriți live declarațiile făcute de președintele francez

„În primul rând, nu uit că există o stare de furie, de indignare. Această indignare probabil este împărtăşită de mulţi francezi. Dar această stare nu trebuie să se reducă la comportamente iresponsabile, pe care eu le denunţ”, a declarat Emmanuel Macron, conform postului France Info.

Președintele francez a denunțat „comportamentul inacceptabil” al „vestelor galbene” și a anunțat ce măsuri vor fi luate de Guvern.

„Salariul minim pe economie va crește cu 100 de euro pe lună începând din 2019 (…) Vrem o Franță în care să putem trăi demn din muncă (…) Pentru pensionarii care au mai puțin de 2000 de euro pe lună, vom anula din 2019 creșterea contribuțiilor sociale”, a explicat Macron.

Cele mai citite articole

„Voi cere tuturor angajatorilor care pot să aloce angajaților o primă la sfârșitul anului care nu va fi impozitată”, a spus Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron a discutat mai multe ore la Palatul Elysée cu 37 de oficiali, printre care premierul Edouard Philippe şi 12 membri ai Guvernului, cu liderii principalelor sindicate și ai patronatelor, cu preşedinţii Adunării Naţionale şi Senatului, precum și cu reprezentanţii unor asociaţii ale comunităţilor locale.

Președintele francez a păstrat tăcerea în urma manifestațiilor din 1 decembrie și după ciocnirile de sub Arcul de Triumf.


Citește și „Vestele galbene” au protestat și în România! Oamenii au blocat trecerea de pietoni din Iași pe care a fost paralizată Ana Maria Tănasă!


Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE