Emmanuel Macron, despre nominalizările pentru funcțiile-cheie din UE. Sunt „fructul unei profunde înţelegeri franco-germane”

Autor: Ziarul Top

Emmanuel Macron, despre nominalizările pentru funcțiile-cheie din UE. Sunt „fructul unei profunde înţelegeri franco-germane”

De asemenea, liderul de la Elysée susține că acest acord oferă un nou început pentru blocul comunitar.

„Acest acord este fructul unei profunde înţelegeri franco-germane”’, a declarat Emmanuel Macron la conferinţa de presă de la încheierea summitului, potrivit agenției Reuters, preluate de Agerpres.

Surse europene susțin că președintele francez este cel care a propus soluția de compromis, în condițiile în care Manfred Weber şi Frans Timmermans, considerați „capi de listă” ai popuilarilor și socialiștilor europeni, nu au obținut o susținere suficientă din partea liderilor statelor membre UE pentru a prelua conducerea Comisiei Europene.

Ca urmare a compromisului la care au ajuns liderii europeni, funcția de preşedinţe al Comisiei Europene va reveni actualului ministru german al apărării, Ursula von der Leyen, membră a partidului Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

Conducerea Băncii Centrale Europene va fi preluată de franţuzoaica de centru-dreapta Christine Lagarde, actuala şefă a Fondului Monetar Internaţional, în timp ce ministrul spaniol de externe, socialistul Josep Borrell, va conduce diplomaţia europeană.

Cele mai citite articole

De asemenea, premierul belgian, liberalul Charles Michel, va fi preşedintele Consiliului European.

Conform sursei citate, Manfred Weber şi-ar putea împărţi cu socialistul bulgarul Serghei Stanişev preşedinţia Parlamentului European, câte doi ani fiecare, iar Frans Timmermans ar putea fi vice-preşedinte al Comisiei Europene.


Citește și:

AUDIO: Claudia Nicolae, fosta consilieră a lui Carmen Dan și acum director la Agerpres, a mințit! Publicăm înregistrarea convorbirii telefonice care arată că demonstranții din 10 august au fost urmăriți de Guvern!

Citește mai multe despre Emmanuel Macron și UE – Uniunea Europeană pe Libertatea.

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE