Epidemia de coronavirus. Cinci români din Bistrița și un italian, izolați la domiciliu, chiar dacă nu au fost în Italia în zonele cu carantină

Autor: Ziarul Top

De Iulian Budușan,

Celor şase persoane li s-a recomandat să stea la domiciliu timp de 14 zile, recomandare extinsă şi la celelalte persoane cu care locuiesc, şi sunt monitorizate zilnic de DSP.

Cinci bistriţeni reveniţi, duminică seara, dintr-o excursie în Italia şi un cetăţean italian, sosit la Bistriţa în urmă cu 12 zile, sunt izolaţi la domiciliu, ca urmare a măsurilor luate de autorităţi pentru a preveni răspândirea infecţiilor cu noul tip de coronavirus, potrivit datelor comunicate, luni, Agerpres, de către şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.

„Nu avem niciun caz în carantină, avem doar la domiciliu şase persoane. Este italianul şi alte persoane care au venit aseară din Italia, din excursie. Au fost pe cont propriu în excursie în Italia şi noi am aflat, suntem în legătură şi sunt la domiciliu. Nu au fost în zone cu carantină. (…) Noi sfătuim să stea şi ceilalţi acasă, dacă nu trebuie neapărat să plece”, a declarat Andriţoiu.

Directorul DSP Bistriţa-Năsăud a adăugat că, în cazul în care în judeţ vor ajunge persoane provenite din zonele închise din Italia, acestea vor intra în carantină şi vor fi transportate în spaţii special amenajate, a căror adresă nu se va face cunoscută.

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”

Recomandări

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”


 

În caz de suspiciune de infectare cu noul tip de coronavirus, pacientul respectiv va fi transportat în condiţii de siguranţă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

Pentru eventualele cazuri de persoane care necesită carantină, în judeţ au ajuns 20 de costume de protecţie pentru transportul pacienţilor, dintre care 10 pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi 10 pentru echipele DSP.

Niciun român din Italia nu a fost afectat până acum de infecția cu noul coronavirus și nu a solicitat ajutorul autorităților consulare, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

O femeie din Timișoara suspectă de coronavirus a fost preluată luni dimineața cu ambulanța, de acasă. Femeia s-a întors din Italia și prezintă simptomele unei afecțiuni respiratorii, urmând a fi testată pentru depistarea sau nu a prezenței virusului.

Cele mai citite articole

Un grup de elevi și profesori s-au întors de urgență din Italia, din cauza panicii instalate în zonele de răspândire a coronavirusului. Autocarul cu români a părăsit duminică dimineața regiunea italiană Veneto-Italia, una dintre zonele afectate de epidemia de coronavirus.

Citeşte şi:

MAE: „Nu sunt români afectați de coronavirus în Italia, la acest moment”. Ambasadorul României: „Da, dar se poate întâmpla orice”

Femeie din Timișoara, suspectă de coronavirus. S-a întors recent din Italia și a fost preluată de acasă, cu ambulanța. Locuiește alături de doi copii

Autocarul cu 50 de elevi din Alba a ajuns în țară. Niciun pasager nu a prezentat simptome. Vor fi monitorizați la „câteva zile” de medicii DSP

Dezvăluire cutremurătoare a lui Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile. Cauza decesului

GSP.RO

Dezvăluire cutremurătoare a lui Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile. Cauza decesului

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută

HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE