Este achiziția de camioane folosite o idee bună?

Autor: Ziarul Top

Este achiziția de camioane folosite o idee bună?

S-ar putea să te întrebi mult timp dacă este mai bine să cumperi un camion nou sau folosit. Ambele soluții au avantajele și dezavantajele lor. Un vehicul nou este o garanție a funcționării fără defecțiuni, dar modelele second hand în stare tehnică bună pot fi la fel de bune ca și cele noi. Totul este să ai un raport optim cost/beneficii.

Camion DAF nou sau folosit? Tu ce alegi să cumperi?

Piața camioanelor este din fericire mult mai conservatoare decât piața autoturismelor. Actualizările de design și caracteristicile consumatorilor chiar nu sunt atât de importante aici, liderii și tendințele se schimbă mult mai lent, fiabilitatea în exploatare este pe primul plan. 

Specialiștii spun că vârsta medie a unui camion este de circa 20 de ani. În astfel de condiții, să te uiți doar la camioane noi chiar nu merită. Tocmai din acest motiv piața de camioane second hand în întreaga lume este foarte mare. 

Probleme există însă și în cazul camioanelor folosite. De obicei, camioanele sunt scoase la vânzare de proprietari atunci când încep să nu mai dea randamentul de la început. Antreprenorii care sesizează că a sosit vremea reparațiilor și timpul de nefuncționare al vehiculelor crește,au tendința de a-și vinde camioanele. 

Trebuie să fii pregătit, în calitate de cumpărător, pentru o căutare lungă și atentă. O idee ar fi să intri pe platforma online Autoline.ro și să selectezi acele anunțuri care ți se par interesante. Nu uita însă că fiecare model are propriile sale neajunsuri care apar odată cu vârsta.

Cu cât camioanele folosite sunt mai vechi, cu atât riscul de defecțiuni este mai mare, așa că atunci când te decizi asupra unui astfel de camioni, este mai bine să iei în considerare cumpărarea unei mașini nu mai vechi de 5 ani, astfel încât costul funcționării acesteia să nu depășească costul de achiziție. 

Cele mai citite articole

Cea mai mare parte a vechimii reduse este o garanție a costurilor reduse de întreținere. În plus, merită să căutați un vânzător dovedit și recomandat de camioane second hand. Dacă alegi cu atenție o platformă online care se ocupă de vânzarea de camioane nu vei avea probleme.

Un camion DAF second-hand este o soluție recomandată persoanelor care doresc să-și dezvolte flota de camioane la un cost mai mic. Vehiculele de bună calitate cresc competitivitatea companiei pe piață și nu afectează siguranța rutieră.

Șoferii apreciază confortul de neegalat al camioanelor provenind de la acest producător renumit.

Aceste standarde înalte de calitate sunt dovedite și de piesele originale DAF. Designul precis modul constructiv optim al fiecărei piese DAF originale, oferă certitudinea că toate componentele corespund cerințelor de performanță, siguranță maximă și durată de utilizare îndelungată.

Camioanele DAF oferă o rentabilitate excelentă a investiției, permite oferirea de servicii excelente, cu un consum redus de combustibil, calitate înaltă și costuri reduse de întreținere. Poți îmbunătăți atât performanța, cât și aspectul vehiculelor din această gamă cu numeroasele accesorii DAF, ce permit adaptarea oricărui camion la nevoile activității specifice de transport.

Linia de accesorii DAF îți permit:

  • reduceri de cheltuieli cu combustibilul ce fac să crească rentabilitatea investiției;
  • conducerea în siguranță pentru a proteja șoferii și camioanele DAF ale acestora, precum și alți utilizatori ai drumului și mediul;
  • direcție mai ușoară pentru a crește confortul șoferului;
  • îmbunătățirea aspectului camioanelor și a-i face pe șoferi să se simtă bine că stau la volan;
  • design-uri exclusiviste realizate cu materiale de cea mai înaltă calitate și ajustate în funcție de nevoile clientului.

Accesorii speciale au fost dezvoltate pentru fiecare camion DAF XF, CF și LF. Fiecare accesoriu este fabricat din materiale deosebite care sunt anume concepute ca să reziste și, de asemenea, să se potrivească perfect cu camioanele respective. 

Unde se găsesc camioane DAF noi și second hand? Pe platforma autoline.ro!

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE