Explozie la un colegiu din Crimeea, soldată cu zeci de morți și răniți. Rusia afirmă că e un atac terortist

Autor: Ziarul Top

Oficialii din Crimeea susțin că un „dispozitiv exploziv neidentificat, plin cu obiecte metalice” a fost detonat la colegiul tehnic din Kerci, unde Rusia a construit un pod între peninsula și Rusia.

Directoarea colegiului, care nu fusese la fața locului în momentul atacului, a declarat presei ruse că în clădire au intrat oameni înarmați necunoscuți.

Ea a comparat-o cu asediul școlii din Beslan, în 1-3 septembrie 2004, când au murit cel puţin 334 de oameni, între care aproape 200 copii și 31 din cei 32 de terorişti din trupele liderului rebel cecen Șamil Basaev. S-a spus, atunci, că teroriștii de la școala din Beslan erau drogați. Ulterior, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat Rusia pentru gestionarea crizei luării de ostatici de la Beslan din 2004.

„Au fost o mulțime de cadavre, cadavre de copii, un adevărat atac terorist”, a descris directoarea colegiului din Crimeea, atmosfera de acum, citată de BBC.

Un oficial local a spus că cele mai multe victime ale exploziei au fost studenți de la colegiul tehnic, care este o școală profesională pentru adolescenți.

Cele mai citite articole

Serghei Aksenov, liderul din Crimeea, susținut de Rusia, a precizat că rapoartele care circulă în presa că s-au auzit împușcături după explozie au fost false și a declarat că acum situația este stabilă.

În urma atacului, școlile din zonă au fost evacuate, iar elevii și studenții trimiși în oraș.

Crimeea, care face parte oficial din Ucraina, a fost anexată de Rusia, în 2014, după un referendum contestat de către comunitatea internațională. Cu toate acestea, președintele rus Vladimir Putin susține că Rusia nu va da Crimeea înapoi Ucrainei.

  • FOTO – Kerch FM News

Citește și… Cât ne costă lunar un deţinut după gratii. Aproape 1.000 de lei «mănâncă» fiecare puşcăriaş


Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE