Ghid de achizitie bicicleta electrica pliabila

Autor: Vornisa Diana

Din ce in ce mai multi oameni de toate varstele si categoriile sociale isi indreapta atentia catre achizitionarea unei biciclete electrice pliabile pentru transportul in orasele aglomerate. O calatorie care ar putea fi facuta in cateva zeci de minute cu masina, este scurtata la cateva minute cu bicicleta electrica pliabila pentru ca este un dispozitiv rapid, insa totodata foarte mic ce se poate strecura prin locuri greu accesibile pentru o masina.

Sunt oameni curajosi, deopotriva femei si barbati care isi achizitioneaza astfel de dispozitive pentru a merge la munca, in parcuri, la intalniri, oriunde trebuie sa ajunga repede si in siguranta. Pentru cei care isi pun intrebarea “de unde cumpar o bicicleta electrica pliabila”, raspunsul este din cel mai bine organizat magazin online in acest sens cu o gama variata de modele de calitate si foarte performante. Ramane de vazut care sunt criteriile de achizitionare a acestui dispozitiv pentru a face cea mai buna alegere in acest sens.

Bicicleta electrica pliabila trebuie sa ajute utilizatorul sa parcurga distante mari cu efort minim

De fapt, acesta este scopul principal al achizitionarii unei astfel de biciclete. Cei care vor sa parcurga zilnic distante mari insa obosesc destul de repede la pedalat, sunt invitati sa isi cumpere o bicicleta electrica pliabila care sa ii scuteasca de acest efort impresionant. A pedala 20 de km zilnic nu echivaleaza cu a parcurge acelasi numar de kilometri pe bicicleta electrica.

Amplasarea motorului bicicletei – un criteriu important

In cazul bicicletei electrice, motorul poate fi amplasat in butucul rotii sau central. Motoarele fara parti culisante sunt silentioase si pot fi incarcate din mers, oferind o propulsie rapid. Motoarele amplasate central, pe axul de pedalare ofera avantajul ca bicicleta electrica se va apropia de una clasica si va putea fi folosita si pe terenuri mai dificile.

Cele mai citite articole

Modul de functionare si puterea motorului bicicletei electrice pliabile

Acesta este un alt criteriu deosebit de important pentru clientii care sunt in cautarea celei mai bune biciclete electrice pliabile. Sunt biciclete care au motor cu pedalare asistata sau motor cu putere constanta, in ultimul caz activarea motorului nefiind conditionata de pedalare. Puterea motorului trebuie sa fie cuprinsa intre 250 si 1200 W, pentru o viteza constanta.

Viteza cu care se deplaseaza bicicleta electrica pliabila si marimea cadrului

In general, clientii isi indreapta atentia catre biciclete electrice care ating chiar si 30 de kilometri la ora. Insa utilizarea la viteze mai mari duce si la consumarea rapida a bateriei ceea ce inseamna ca trebuie luata in calcul achizitionarea unei baterii mai bune. Cadrul trebuie sa fie proportional cu inaltimea utilizatorului care inainte de a face o asemenea investitie trebuie sa verifice bine informatiile oferite de producator.

Tipul, autonomia si tensiunea bateriei

Bateria este un criteriu de care clientii tin cont inainte de a-si cumpara o bicicleta electrica pliabila. Cele mai des intalnite tipuri de baterii sunt din plumb, litiu si nichel, cea de plumb fiind cea mai usoara, eficienta si performanta varianta.

Alte criterii

Alte criterii de alegere a bicicletei electrice pliabile tin de posibilitatea utilizatorului de a urca pante cu acest dispozitiv, de greutatea maxima admisa si de dotari precum suspensii, frane si schimbatoare.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE