Ghidul secret pentru alegerea unei saltele ce ti se potriveste

Autor: Vornisa Diana

Tot timpul exista posibilitatea ca musafiri de departe sa ne bata neasteptat la usa. Si atunci ce facem? O solutie o reprezinta saltele semnate ACAJU, respectiv o rezolvare la intrebarea „unde-i culcam?”. Iti doresti o cale de mijloc, ceva intre buna impresie si confortul propriu. Arunci o privire la saltele cu brandul ACAJU si rasufli usurat, dar ai fi fost si mai relaxat daca actionai din timp.

La modul general vorbind, solutia cea mai buna ar fi ca in locuinte sa existe o camera pentru oaspeti, ceea ce intr-un apartament de bloc e greu. Si atunci cum putem ca intr-un spatiu mic sa avem si dormitor si living si spatiu de relaxare, iar din cand in cand sa primim si musafiri? Daca vrem cu adevarat sa gasim o modalitate prin care sa imbinam utilul cu placutul, si mai ales nu una temporara, atunci solutia ideala o reprezinta achizitionarea de la inceput a unei saltele.

Ideea unei saltele e binevenita atunci cand vrei sa ai la indemana un pat pentru musafiri, fara a amenaja un dormitor separat, pe care sa il folosesti maxim cateva zile pe an. Pentru relaxat, atipit si dormit, saltelele functioneaza la fel de bine intr-un living cat si intr-un dormitor mic, o camera de oaspeti sau chiar un birou si dau un plus de flexibilitate si functionalitate spatiului.

Variante si modele

Cele mai citite articole

Daca depasim insa spatiul unei simple saltele si ne axam pe salteaua unei canapele, aflati ca designul canapelei extensibile determina tipul de saltea care se potriveste in spatiul disponibil. Daca planuiesti sa o extinzi ocazional, o canapea cu saltea din spuma sau arcuri e mai mult decat potrivita. Daca, insa, urmaresti sa o folosesti pe post de pat in mod frecvent, ar trebui sa te orientezi catre o canapea cu saltea din poliuretan; adica din burete cu diferite densitati ce fac din respectiva saltea o saltea ortopedica sau o saltea super-ortopedica.

Problema patului in plus pentru musafiri poate fi rezolvata in afara de canapele/coltare/fotolii extensibile de un pat pliant, o saltea gonflabila sau o saltea pliabila. Toate acestea au avantaje si dezavantaje, nu sunt solutii pentru dormit pe termen lung, asa cum este un cadru de pat cu saltea, dar sunt o varianta buna pe termen scurt. Paturile pliante sunt functionale si se apropie destul de mult de confortul unui pat obisnuit, pentru ca sunt prevazute cu saltele din spuma. Unele modele au chiar saltea din spuma cu memorie, ceea ce le face foarte confortabile.

Nu numai pentru musafiri

Sigur ca existenta unui loc de dormit nu rezolva problema in totalitate, ar trebui ca pe langa solutia de dormit sa mai adaugam extraperne, cel putin o noptiera pentru ca musafirii sa nu trebuiasca sa-si imprastie accesoriile si obiectele de ingrijire prin casa ta, o patura extra, papuci pufosi, un mijloc de iluminare langa pat si poate niste flori care sa infrumuseteze camera; un paravan pliant care sa confere intimitate spatiului de dormit ar fi cireasa de pe tort. Amenajarea spatiului de dormit trebuie facuta in asa fel incat nu doar musafirii sa se simta confortabil, ci si noi!

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE