Industria auto germana se prabuseste: Industria de echipamente auto din Romania risca sa piarda miliarde de lei

Autor: Ziarul Top

Industria auto germana se prabuseste: Industria de echipamente auto din Romania risca sa piarda miliarde de lei

Productia auto din Germania ar putea scadea cu circa 21% in acest an, ceea ce ar putea duce la o scadere direct proportionala a cererii germane de echipamente auto fabricate in Romania, respectiv cu o valoare de 3,6 miliarde de lei.

Productia auto germana din 2019 ar putea scadea cu un milion de unitati fata de media anilor 2015 – 2017, pana la 4,7 milioane de unitati, un nivel apropiat de minimul din 2009, potrivit datelor analizate din iunie, citate de Erste Group Research (EGR).

In Romania, contributia industriei auto la formarea PIB pe 2018 a fost de circa 132 de miliarde de lei, iar productia de echipamente auto pentru Germania a fost de peste 18,3 miliarde de lei, dupa valoarea exporturilor romanesti de „mijloace si materiale de transport”, potrivit datelor INS.

Perspective negative in regiune

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Proportii de circa 10% din valoarea adaugata si de 6-9% din locurile de munca din tarile Europei Centrale si de Est sunt legate direct si indirect de productia auto, iar prabusirea productiei auto germane va avea o contributie negativa, potivit raportului EGR.

Cele mai citite articole

Una din cauze este scaderea cererii de autovehicule cu motorizare diesel.

Citeste mai multe despre Prabusire cu 21% a industriei auto germane – risc de pierderi de miliarde de lei in industria de echipamente auto din Romania pe Curs de Guvernare.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE