Mașina de curățat cartofi automată, un echipament gastronomic profesional

Autor: Vornisa Diana

Gama de mașini de curățat cartofi oferite de TC Romania Crown Cool cuprinde echipamente fiabile, produse de vârf binecunoscute în țara noastră, dar și în alte state din Europa. Sunt realizate din materiale performante si după cele mai ridicate standarde de  calitate.

Aceste mașini respecta toate normele si reglementările sanitare si de igiena în vigoare în România, deci chiar merită să existe una în orice bucătărie profesională.

Mașina de curățat cartofi profesională, o dotare indispensabilă acum

O mașină curățat cartofi este un dispozitiv esențial ce poate conduce în mod garantat la economisirea timpului de pregătire a acestei legume pentru procesul de gătire propriu-zisă.

Mașina de curățat cartofi are ca principiu de funcționare rotirea rapidă a cartofilor și a apei într-un tambur mare.

Echipamentul horeca menționat reprezintă combinație fericită a  două operațiuni concomitente: spălarea și curățarea cartofilor. La final, legumele trecute prin mașina de curățat sunt gata pentru a fi folosiți de către bucătari după dorință, conform rețetarului unității respective.

După cum se cunoaște, curățatul cartofilor într-o bucătărie profesională mănâncă mult timp. Folosind un instrument manual de curățat cartofi, chiar și cei mai îndemânatici bucătari au nevoie în jur de 20 de secunde un cartof de dimensiuni medii, adică nu pot depăși curățarea a unui sac de 25 de kg într-o oră. Și, de cele mai multe ori, e nevoie într-o zi de lucru de mai mult de un singur sac! Asta în timp ce dacă s-ar recurge la un echipament de curățat cartofi profesional același sac, ce include circa 160 – 170 de cartofi de dimensiune mijlocie, se pot spăla și curăța simplu, în doar câteva minute. Perfect igienic, fără efort sau risipă de produs (cojile sunt foarte subțire curățate).

Echipamentele de curățat cartofi oferite de TC Romania sunt nu doar durabile, dar și foarte facil de curățat, deci reprezintă investiții deosebit de utile, așa încât orice bucătărie de restaurant sau unitate fast food ar trebui ca să le aibă.

Plus că eliberează unul sau mai mulți angajați de corvoada curățatului cartofilor, care a fost spaima atâtor generații de bucătari până acum. Trăim în secolul vitezei, deci ar fi anacronic ca într-o bucătărie de restaurant să mai fie blocate anumite persoane cu aceste munci rutiniere obositoare și migăloase, în loc să aibă șansa ca să își pună în aplicare creativitatea în materie de artă gastronomică.

Maşina de curăţat cartofi KG 510

Fabricată din inox, extrem de compactă, având sistem de închidere cu un capac ergonomic, are o capacitate de alimentare de până la 4 – 4,5 kg/ciclu, productivitatea sa maximă fiind de aproximativ 100 kg/oră (adică 4 saci de câte 25 kg fiecare). Dispune de conexiuni pentru apă și scurgere, deci este un echipament complet.

Dimensiunile externe reduse, de doar 38,5 x 46,5 x 73 cm fac mașina de curățat cartofi ușor de poziționat chiar și în bucătăriile profesionale mici. Puterea sa este de 0,37 kW, iar tensiunea de alimentare este una obișnuită pentru echipamentele horeca: 230 V/ 50 Hz.

Maşina de curăţat cartofi KG 501

Pentru bucătăriile mari, unde se utilizează o cantitate foarte mare de cartofi zilnic (de exemplu în unități fast food), TC Romania Crown Cool propune pentru cei  interesați o mașină de curățat cartofi cu o capacitate de alimentare de 18 – 20 kg/ciclu și o productivitate în funcționare ce poate să ajungă până la 450 – 500 kg pe oră. Dimensiunile sale sunt mai generoase decât în cazul unei mașini de curățat cartofi KG 510, respectiv 73,4 x 63,4 x 91,3 cm. Puterea sa dublă, de 0,75 kW, o recomandă pentru achiziție acelora care vor viteză sporită și un volum de cartofi mare într-o unitate de timp dată.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE