Meleșcanu, interviu la BBC despre românii din Regat: „Dacă ar fi dați afară, sistemul de sănătate britanic s-ar prăbuşi”

Autor: Ziarul Top

„Am avut o întâlnire cu fostul ministru de externe al Marii Britanii Boris Johnson, la Bucureşti, şi am discutat despre situaţia românilor. Mi-a spus: ‘Vă asigur că nimic nu se va schimba, vor continua să aibă acelaşi statut legal’. I-am spus: ‘Mulţumesc foarte mult, dar cum puteţi garanta acest lucru?’ Mi-a răspuns: ‘Este foarte simplu, dacă 10.000 de medici şi asistente ar fi daţi afară din Marea Britanie, întregul sistem de sănătate din regat se va prăbuşi’. A spus că nu vor face niciodată ceva atât de prostesc„, a afirmat Teodor Meleşcanu într-o intervenţie la BBC.

Interviul acordat de Teodor Meleșcanu poate fi ascultat AICI, de la minutul 29.47. 

Întrebat dacă are îngrijorări cu privire ce se va întâmpla cu cei peste 400.000 de români care trăiesc în Regatul Unit în lipsa unui acord pentru Brexit, în cazul unui „Brexit greu”, Meleşcanu a răspuns: „Dacă va fi un Brexit dificil, va trebui să vorbim despre asta. Din punctul nostru de vedere, este evident că românii care trăiesc în Marea Britanie, peste 400.000, nu sunt turişti, ci contribuie direct la bunăstarea şi dezvoltarea economică a Marii Britanii”.

Teodor Meleșcanu a precizat că a discutat acest subiect, cu fostul ministru de externe britanic, Boris Johnson, care i-a dat asigurări că românii nu vor fi afectați.

Totodată, ministrul de externe a fost întrebat și dacă este conștient că unul dintre motivele pentru care s-a votat Brexit-ul a fost tocmai acela că s-a spus că muncitorii din alte state UE vin și iau locurile de muncă ale britanicilor.

Cele mai citite articole

„Nu este o abordare serioasă, deoarece românii și alți cetățeni UE, polonezii și bulgarii, fac munca pe care cetățenii britanici nu vor să o facă”, a punctat șeful diplomației române.


Citește și:

Povestea de dragoste dintre Klaus și Carmen Iohannis, subiect de carte. „Președintele s-a înscris la o școala de dans și bune maniere, ca să poata avea mai mult succes la fete”

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE