1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Părți din trupul jurnalistului Jamal Khashoggi au fost găsite în grădina consului general saudit

Autor: Ziarul Top

Una dintre surse a menționat că bucăți din trupul lui Jamal Khashoggi au fost găsite în grădina locuinței consulului general, situată la aproape 500 de metri distanță de sediul Consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, notează Sky News.

Potrivit sursei citate, trupul a fost înfășurat într-un covor și predat unul localnic care ar fi avut sarcina de a distruge probele.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic Theresa May a precizat că vestea că au găsite bucăți din trupul jurnalistului este „foarte îngrijorătoare’. De asemenea, prim-ministrul așteaptă rezultatul anchetei desfășurate de autoritățile turce.

Informația a fost făcută publică în contextul în care fiul jurnalistului Jamal Khashoggi, Salah Khashoggi, s-a întâlnit, marți, cu Regele Salman al Arabiei Saudite și cu moștenitorul tronului, Prințul Mohamed Bin Salman, la Palatul Yamama din Riad.

Cele mai citite articole

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a vorbit marți despre cazul asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, ucis după ce a intrat în clădriea Consulatului Arabiei Saudite din Istanbul. Erdogan a spus că există dovezi că uciderea lui Khashoggi a fost planificată. Președintele turc a făcut referire și la cei 15 oameni care au fost implicați în asasinarea jurnalistului saudit. Asasinii au dezactivat sistemul de camere de supraveghere din Consulatul saudit de la Istanbul, înainte de a-l ucide pe jurnalist.

Recep Tayyip Erdogan a catalogat uciderea jurnalistului saudit ca fiind „o crimă’, aceasta fiind prima oară când un politican turc face o astfel de acuzație în acest caz.

Arabia Saudită a recunoscut că Jamal Khashoggi a fost ucis în Consulatul din Istanbul, în timpul unei altercații. Jurnalistul a fost văzut ultima dată văzut în viață pe data de 2 octombrie.


Citește și Claudiu Săftoiu, după dezvăluirile președintelui Erdogan: Arabia Saudită devine aliatul-ghimpe al lui Donald Trump!


Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner