Pensionar la 24 de ani. Cum a reușit un tânăr IT-ist să strângă o mică avere așa încât să nu mai lucreze vreodată

Autor: Ziarul Top

De Mihai Niculescu,

Mike Rosehart are acum 27 de ani, și a ieșit din activitate acum trei ani. Până la această vârstă, Mike a reușit să economisească 1 milion de dolari canadieni, adică peste 760.000 de dolari americani, potrivit LadBible și Digi24.

Mike, care a lucrat ca analist IT, a făcut economii drastice și a trăit extrem de modest în decursul puținilor ani în care a muncit. El a reușit chiar să-și cumpere o casă la vârsta de 19 ani.

Acum, la 27 de ani, stă alături de soția și cei doi copii ai lor. Tânărul pensionar spune că ceea ce plănuiește este perfect realizabil și, mai mult de-atât, are și trei „elevi” pe care îi învață cum să economisească și să ajungă ca el.

„Secretul pensionării timpurii este: cheltuiește puțin, câștigă mai mult. Este foarte dificil să aplici asta, pentru că cei mai mulți nu se pot lipsi de cafeaua de la Starbucks, călătorii în străinătate sau cel mai nou model de telefon. Amânarea recompenselor este secretul FIRE (Financial Independence and Retire Early – Independență Financiară și Pensionare Timpurie)”, spune Mike.

Mike și-a făcut planul încă din 2010, din perioada în care era student la Ontario, Canada. A fost inspirat și de o carte a astrofizicianului danez Jacob Lund Fisker, care spune că orice persoană cu un venit mediu își poate câștiga relativ repede independența financiară.

„El spune că oricine se poate pensiona după cinci ani de muncă. Aveam 17 ani când am citit despre asta”, a spus tânărul.

Nu i-a fost deloc greu să facă economii la sânge pentru că a trăit modest toată viața, fiind crescut doar de mamă.

Mike Rosehart are un canal de YouTube unde explică pas cu pas cum a procedat ca să ajungă pensionar la 24 de ani.

Citeşte şi:

Profilerul Dorin Dumitran care l-a făcut pe Dincă să cedeze: „Nea George a fost ca două plăci metalice ruginite aflate pe fundul Mării Negre”

Cele mai citite articole

Cum are grijă Ministerul de Interne de resurse: oamenii ca oamenii, dar mașinile trebuie salvate!

Avertismentul tinerei care luptă pentru drepturile românilor din Marea Britanie: ”Mulți ar putea deveni rezidenți ilegali peste noapte”

Veste-șoc! Daniela Oloș, fosta iubită a lui Adrian Cristea, în comă după o posibilă tentativă de omor

GSP.RO

Veste-șoc! Daniela Oloș, fosta iubită a lui Adrian Cristea, în comă după o posibilă tentativă de omor

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă

HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE