Placido Domingo, ovaționat aproape 20 de minute pe scena de la Scala, în pofida scandalului de hărțuire sexuală

Autor: Ziarul Top

De Adrian Ilie,

Gala în onoarea lui Domingo survine în contextul în care aproape 20 de femei l-au acuzat de hărțuire sexuală, iar tenorul a trebuit să demisioneze de la conducerea Operei din Los Angeles. Mai multe teatre lirice din SUA au renunțat la angajamentele semnate cu Domingo, fie în calitate de cântăreț, fie ca dirijor.

La jumătate de secol după primul său spectacol din 7 decembrie 1969, Placido Domingo s-a întors la Scala din Milano pentru a-i delecta pe iubitorii muzicii clasice cu un concert care a inclus cele mai cunoscute scene din operele lui Verdi.

Un repertoriu care i-a adus aplauze şi ovaţii din partea publicului care s-a ridicat în picioare pentru a-l omagia pe unul dintre cei mai importanţi tenori de pe scena internaţională, potrivit mass-media italiene.

Pentru gala sa omagială, cântăreţul, dirijorul, producătorul şi compozitorul spaniol a beneficiat de participarea lui Evelino Pido,˛ca regizor muzical şi a lui Salvo Sgro ca dirijor de cor. Alături de Placido Domingo au cântat soprana spaniolă Saioa Hernández, tenor spaniol Jorge de Leon şi baritonul italian Ferruccio Furlanetto.

Repertoriul a inclus arii şi duete din operele Nabucco, Macbeth, Don Carlo, I vespri siciliani şi Il Trovatore.

Cu acest concert, teatrul La Scala a omagiat cariera profesională a unuia dintre artiştii cei mai admiraţi ai vremurilor sale, iar spectacolele omagiale vor dura până la 13 ianuarie. Placido Domingo şi-a legat numele de reputatul teatru milanez de operă de jumătate de secol.

Placido Domingo a concertat la Milano după ce în data de 2 decembrie a interpretat ‘Nabucco’ la Palau de les Arts din Valencia, în prima sa reprezentaţie în Spania după ce în vară a fost acuzat de hărţuire sexuală de aproape 20 de cântăreţe de operă şi balerine.

Cele mai citite articole

Reghecampf, cadou ULUITOR pentru Anamaria Prodan! Pe ce a putut să dea 300.000 de dolari

GSP.RO

Reghecampf, cadou ULUITOR pentru Anamaria Prodan! Pe ce a putut să dea 300.000 de dolari

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse

HOROSCOP

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE