Pompele submersibile rezolva problema apei atat pentru utilizatorii casnici, cat si pentru firme

Autor: Vornisa Diana

Pompele submersibile rezolva problema apei atat pentru utilizatorii casnici, cat si pentru firme

Apa potabila este un lucru pe care la oras il primim la robinet fara sa facem nimic. Acolo unde nu exista o infrastructura bine pusa la punct pentru a exista apa la robinet, la canal se apeleaza la pompe submersibile. Pompele submersibile sunt de gasit in multe domenii, de la cel casnic la cel industrial sau agricol, sunt eficiente si ii ajuta pe oameni sa extraga apa din panza freatica aflata la adancimi considerabile. Cu ajutorul unui motor si unor cilindri pompa scoate din puturi, din zonele unde se gaseste panza freatica cantitatile de apa necesare, apa e transportata pana in casa printr-un sistem de tevi si eventual filtre.

Odata instalate aceste pompe submersibile isi dovedesc eficienta energetica, apa este scoasa si pompata rapid spre robinet, pompele se folosesc de presiunea directa exercitata asupra apei pentru a o extrage si impinge in conducte, presiunea e mai mare. Zgomotul lor este redus, rezista la apa, are garnituri si etansare buna, nu e nevoie de spatiu suplimentar pentru functionarea pompelor submersibile.

Cele mai citite articole

Adancimea de la care e extrasa apa poate fi foarte mare daca ne gandim ca un hidrofor o poate scoate de la maxim opt metri, amorsarea nu este necesara in nicio situatie. Cat priveste instalarea pompelor, ele nu au nevoie de conditii speciale, functioneaza bine si sunt rezistente la uzura, la eroziune.

Cu debit mare si motoare de putere pompele submersibile se pot folosi la pomparea apei din puturi, fantani, pentru irigatii de suprafete mari, pentru a avea mereu apa la robinet la case. Daca se doreste anumite modele pot functiona si in regim hidrofor, nu aveti nevoie decat de un vas de expansiune, de presostat si de manometru, supapa de sens daugate sistemului de instalare al pompei. Pompele submersibile raman o solutie ieftina si rapida pentru zonele unde e nevoie de apa, sunt usor de intretinut si de folosit, au randament bun pe termen lung, investitiile se amortizeaza rapid.

Preturile pompelor difera in functie de caracteristici, de piesele continute, de firma care le-a produs, de eficienta si de parametrii tehnici. Pentru o alegere mai usoara puteti apela si la consultantii specialisti care au mereu sfaturi bune pentru cei care cauta pompe de calitate pentru casa sau pentru afacerea lor.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE