Posibil record de căldură în Marea Britanie

Autor: Ziarul Top

Temperaturile ridicate au doborât joi recorduri în Germania, Franţa şi Olanda, pe fundalul valului de caniculă care a cuprins Europa pentru a doua oară în decursul unei luni.

Met Office a precizat joi că, în localitatea Cambridge, a fost înregistrată cea de-a doua cea mai ridicată temperatură din Marea Britanie, de 38,1 grade Celsius.

Vineri, serviciul meteorologic britanic a anunţat, potrivit unor noi date provizorii, că s-au înregistrat 38,7 grade Celsius la Cambridge University Botanic Garden.

Această valoare depăşeşte precedentul record naţional de 38,5 grade Celsius care data din august 2003.

„Temperatura înregistrată ieri la Cambridge University Botanic Garden va trebui analizată şi validată în următoarele zile şi dacă va fi validată, va deveni cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată oficial în Marea Britanie”, a precizat Met Office într-o declaraţie.

Cele mai citite articole

Valurile de căldură sunt fenomene meteo extreme, dar cercetările arată că, pe măsură ce planeta este afectată de încălzirea globală, creşte probabilitatea ca acestea să devină mai frecvente.

Potrivit estimărilor Met Office, valurile de căldură intensă s-ar putea produce în medie la fiecare doi ani până la jumătatea secolului.

Citeşte şi:

Val de caniculă în vestul Europei. Temperaturi istorice în mai multe țări

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE