Primul dezvoltator privat de după Revoluție planifică investiții de 1,2 miliarde de euro, în nouă proiecte imobiliare, până în 2028

Autor: Ziarul Top
Cel mai mare proiect din portofoliul companiei este Greenfield Băneasa: construcția sa a început în 2007, iar până acum au fost finalizate aici peste 2.500 de unități locative

Compania a încheiat anul trecut cu peste 600 de locuințe vândute și precontractate, în două ansambluri rezidențiale din Capitală.

Un dezvoltator cu o vechime de aproape 30 de ani pe piața imobiliară locală și-a anunțat intenția ca, până în anul 2028, să dezvolte nouă proiecte imobiliare, localizate în cinci mari orașe din România. Investiția în acestea s-ar ridica, potrivit estimărilor actuale, la 1,2 miliarde de euro.

Este vorba despre Impact Developer & Contractor SA (IMP): înființată în 1991, aceasta ar fi prima companie de real-estate 100% privată din perioada postcomunistă.

Pentru anul în curs, conducerea companiei are în vedere extinderea activității sale în alte mari orașe ale țării, în afară de Capitală. Primul oraș de pe listă ar fi Constanța, în condițiile în care anul trecut s-a obținut actul de urbanism pentru un nou proiect rezidențial. Este vorba despre ansamblul Boreal Plus, din Constanța, ce va fi localizat în imediata vecinătate a proiectului Boreal, construit de dezvoltator în urmă cu zece ani.

Creștere cu 54% a vânzărilor în 2019 față de 2018

Impact a încheiat anul 2019 cu 352 de locuințe vândute, în valoare de 156,6 milioane de lei, la care se adaugă 263 de unități locative precontractate, în valoare de 146 milioane de lei. Aceste rezultate în materie de vânzări indică o creștere de 54% comparativ cu anul anterior. Potrivit oficialilor companiei, precontractele de vânzare-cumpărare, având ca obiect locuințe din cele două proiecte din Capitală, Greenfield Băneasa și Luxuria Domenii Residence, urmează a se concretiza pe parcursul anului 2020.

Citește și: Facilitățile, asul din mânecă al marilor ansambluri rezidențiale. Planurile pentru un proiect ce va ajunge la aproape 6.000 de locuințe

„Am încheiat anul 2019 cu rezultate foarte bune, care dovedesc competența companiei, respectiv o creștere a vânzărilor cu 54% raportat la anul anterior. Dincolo de aspectele financiare, rezultatele din vânzări confirmă atractivitatea proiectelor noastre, a faptului că am reușit să dezvoltăm produse imobiliare cu un standard de calitate ridicat, pentru categorii diferite de public, oferindu-le experiențe de locuire moderne. Misiunea noastră este să avem un impact pozitiv în viața oamenilor, să generăm investiții profitabile pentru clienții noștri. Pentru anul 2020, având în vedere că ne apropiem de aniversarea a 30 de ani de activitate, ne propunem o nouă etapă de expansiune, prin extinderea geografică în principalele orașe din România și prin diversificarea portofoliului de proiecte.”

Cele mai citite articole

Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor

Pe agenda anului 2020: Greenfield, Luxuria și Boreal Plus

În 2019, Impact a continuat lucrările de construcție la proiectele existente, Greenfield Băneasa și Luxuria Domenii Residence din București. Acestea s-au concretizat prin finalizarea celei de-a treia faze de dezvoltare în Greenfield, cu livrarea ultimelor 192 de apartamente.

Citește și: Începe construcția ultimei faze dintr-un ansamblu rezidențial „verde” din Capitală: 130 de apartamente, dintr-un total de 630, în zona Domenii

În perioada de raportare, compania a înregistrat profit operațional (EBITDA) de 52 milioane lei și profit net de 165 milioane lei. „Profitul net al anului 2019 reflectă și impactul înregistrării în contabilitate a aprecierii semnificative a portofoliului de terenuri deținute de companie”, explică oficialii Impact.

În 2020, Impact va demara în Greenfield Băneasa lucrările pentru faza a IV-a si pentru noul centru comunitar, Greenfield Plaza. În Luxuria Domenii se vor finaliza primele două faze și va începe ultima fază de dezvoltare, iar în țară, Impact va demara proiecte sustenabile, în care să valorifice experiența acumulată si dovedită. Astfel, vor începe lucrările pentru ansamblul rezidențial Boreal Plus din Constanța, aflat în prelungirea deja cunoscutului cartier Boreal.

Peste 4.000 de unități locative livrate din 1991 încoace

Înființată în 1991, Impact Developer & Contractor SA este prima companie de real-estate 100% privată din perioada postcomunistă. În cei 29 de ani de activitate, societatea a dezvoltat 16 ansambluri rezidențiale în București și în țară, însumând peste 450.000 de metri pătrați construiți și peste 4.000 de unități locative livrate. Cel mai mare proiect este Greenfield Băneasa, a cărui construcție a început în 2007 și unde au fost construite, până în prezent, 2.548 de locuințe. În anul 2018, Impact, prin compania pe care o deține (Bergamot Developments), a început lucrările la Luxuria Domenii Residence, situat în zona de nord a Capitalei, între Bulevardul Expoziției și strada Aviator Popișteanu. Proiectul se dezvolta pe un teren de 22.500 de metri pătrați și va include 630 de apartamente, ce vor fi finalizate până la finalul anului 2021.

Sursa: Imobiliare.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE