Reacția NATO, după ce Donald Trump a anunțat că retrage armata SUA din Siria: „Am luat notă”

Autor: Ziarul Top

”Am luat notă de decizia Statelor Unite, inclusiv de declaraţia Casei Albe, că SUA vor continua să conlucreze cu aliaţii pentru ca SI să nu câştige teritorii, finanţare şi sprijin”, au declarat surse aliate.

În acelaşi timp, NATO a salutat ”compromisul continuu al SUA faţă de coaliţia internaţională împotriva SI”, relatează Agerpres.

Sursele citate au amintit că ”deşi NATO nu este prezentă în Siria” continuă ”să aibă contribuţii importante la lupta împotriva SI” şi s-au referit concret la noua misiune de formare a forţelor armate din Irak şi la zborurile de supraveghere cu avioane AWACS, în sprijinul coaliţiei internaţionale.

”Trebuie să ne asigurăm că SI nu revine. Din acest motiv, activitatea noastră de consolidare a forţelor locale din Irak este importantă”, au apreciat sursele citate, care au subliniat că Alianţa Nord-Atlantică şi ţările membre au ”consultări constante” cu privire la lupta împotriva SI, atât la nivelul NATO, cât şi în interiorul coaliţiei internaţionale.

Cele mai citite articole

În cadrul consultărilor constante între NATO şi SUA, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a discutat miercuri, 19 decembrie,  cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, ”abordarea ţării sale (a SUA – n.r.) faţă de Siria”, au mai menţionat sursele citate.

Donald Trump a declarat, miercuri, că lupta împotriva ISIS a fost ‘câștigată’ și este timpul ca soldații americani trimiși în Siria să se întoarcă în țară.

Ulterior, și președintele rus Vladimir Putin a confirmat înfrângerea Statului Islamic în Siria.

FOTO – EPA


Citește și… Răzvan Burleanu riscă să aibă soarta lui George Cosac. Napoleon Spartacus a pus tunurile pe conducerea FRF


Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE