Rușii vor să concureze Google și IPhone și lansează propriul lor telefon customizat. Ce este Yandex Phone

Autor: Ziarul Top

Yandex Phone va avea un asistent virtual similar Google și Alexa al companiei Amazon, și care se numește… Alisa. Rușii vor folosi noul smartphone fără să acceseze direct aplicațiile, doar…întrebând-o pe Alisa.

Telefonul va fi produs, evident, în China și are la bază Android-ul dezvoltat de Google, dar fără serviciile oferite de gigant, acestea fiind înlocuite cu variantele rusești. Aparatul este comercializat din 6 decembrie, la un preț echivalent al 240 de dolari.

Diferitele aplicații Yandex de plată, muzică, hărți, taxiuri și mâncare sunt pre-instalate pe telefon, și lansate de Alisa.

„Am construit Yandex.Phone pentru a oferi utilizatorilor ruși un smartphone care este echipat cu toate instrumentele localizate care îi ajută pe utilizatori să își navigheze mai bine rutina zilnică”, a declarat oficialul companiei Yandex, Fyodor Yezhov într-un comunicat de presă, potrivit Digi24.

Cele mai citite articole

„În cadrul smartphone-ului, aplicațiile Yandex sunt prezentate sub forma unui ecosistem cu Alisa în centrul său. Nu este necesar să deschideți aplicații individuale pentru a rezolva o sarcină – doar întrebați-o pe Alice. „

Telefonul inteligent Yandex nu este primul care a fost dezvoltat de o companie rusă.

În 2013, YotaPhone, proiectat în Rusia, dar realizat și el în China, a fost lansat cu o caracteristică inovatoare: ecrane pe ambele părți. Cu toate acestea, acesta nu a reușit să se impună pe piață.


Citește și: Fiță în 1918, praf în 2018. Calea ferată, liantul care a modernizat România după Marea Unire, e la pământ după 100 de ani și are nevoie de investiții. Trenurile circulă la viteze din anii 1870


Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE