Scarile interioare, unul dintre elementele de atractie in orice casa cu etaj

Autor: Vornisa Diana

Scarile interioare, unul dintre elementele de atractie in orice casa cu etaj

Intotdeauna, la o casa cu etaj, fie ca este vorba despre una mai mica, discreta, cocheta sau o cladire impunatoare, cu spatii generoase, unele dintre elementele care pot aduce un plus important la completarea unui stil arhitectural remarcabil, atunci cand sunt alese corect, sunt scarile interioare.

Chiar daca mai intai avem in vedere rolul lor practic, de a face legatura intre primul nivel si etajul sau etajele casei si de a ne asigura totodata un acces facil la toate spatiile dispuse pe toate nivelele din locuinta, scarile interioare pot reprezenta adevarate embleme ale intregii case si elemente centrale ale designului interior.

Pentru ca, indiferent de cat de mult pret am pus pe celelelalte coordonate care definesc stilul arhitectural al casei, fara a acorda aceeasi importanta scarilor interioare, mizand doar pe functionalitatea lor, nu vom putea beneficia in totalitate de un design armonios, asa cum ne-am propus.

Exista o diversitate de modele pentru scari interioare, din care sa gasim cea mai potrivita stilului si preferintelor noastre, iar in alegerea finala trebuie sa tinem cont de cateva elemente. Astfel, vom avea in vedere cu siguranta bugetul de care dispunem, suprafata pe care se va amplasa scara interioara, dispunerea acesteia pe hol, in sufragerie, catre mansarda etc. Dar vom tine evident cont si de cate rampe pentru scara interioara avem nevoie, cat spatiu sa ocupe aceasta, traficul pe care il va avea, siguranta in utilizare, marimea, dispunerea treptelor, materialele folosite pentru balustradele scarii, aceste elemente de sprijin si de protectie, dar si cu un rol decorativ deosebit.

Putem opta pentru balustrade din materiale precum sticla securizata, inox, lemn, fier forjat, care vor contribui decisiv la conturarea designului interior, in functie de ce ne dorim ca stil, fie unul simplu, minimalist, sau unul care sa atraga atentia prin detalii si decoratiuni spectaculoase. Daca optam pentru modele suple, care vor da impresia de spatiu mai mare, aspect aerisit si luminos, avem la indemana varianta sticla securizata pentru balustrada scarii interioare. Pe piata de profil, oferta la acest capitol este una generoasa, de exemplu balustrade de sticla se pot gasi la ABC Ludens, ai carei specialisti raspund rapid solicitarilor clientilor din intreaga tara.

Este vorba despre balustrade din sticla securizata, ultraclara, fumurie, sablata, in functie de preferinte, cu mana curenta din stejar sau aluminiu, de 10, 12 sau 16 mm, sau fara mana curenta si indiferent de modelul pentru care se opteaza, lucrarile de executie sunt gata in maximum doua saptamani.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE