De
Oficialul ONU reamintește și faptul că încetarea focului în zonele de conflict din lume ar încetini răspândirea coronavirusului.
Există o şansă pentru pace, dar suntem departe de asta. Nevoia este urgentă. Furtuna COVID-19 soseşte acum în teatrele de conflict. Virusul a arătat cât de rapid poate să traverseze frontierele, să devasteze țări și să bulverseze vieți. Ceea ce e mai rău abia acum urmează.
Secretarul general ONU, Antonio Guterres:
Guterres a mai spus că “un număr substanţial de părţi în conflict” şi-au exprimat acordul pentru o oprire a ostilităţilor, în special în “Camerun, Republica Centrafricană, Columbia, Libia, Myanmar, Filipine, Sudanul de Sud, Sudan, Siria, Ucraina şi Yemen”.
Totuși, există o imensă prăpastie între declarații și acțiuni – transformarea cuvintelor în pace pe teren și în viețile oamenilor, mai spune secretarul general al Națiunilor Unite.
“Pentru a face să tacă armele, trebuie să ne ridicăm vocile pentru pace”, a mai precizat Guterres, fără a menţiona Consiliul de Securitate al ONU, care rămâne împotmolit în diviziunile între SUA şi China, potrivit unor diplomaţi.
De la începutul crizei, Consiliul nu a ţinut nici măcar o singură reuniune consacrată COVID-19, nici nu a emis vreo declaraţie sau rezoluţie comună, notează Știrile PRO TV.
Citeşte şi:
Polițist local amendat de colegul de la Rutieră pentru că nu s-a legitimat. Anchetă la IPJ Constanța
Primarul Constanței vrea să trimită cazurile grave de COVID-19 în Germania
Cele mai citite articole
Sectorul 4 din București în luptă cu COVID-19. Cât timp va fi spălat și dezinfectat
GSP.RO
Bernie Ecclestone va deveni tată la 89 de ani, actuala lui sotie are 44 de ani. Reacția miliardarului: „Ce e așa neobișnuit?”
HOROSCOP
Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire
Urmărește cel mai nou VIDEO
Sursa: Libertatea.ro