Secretele celor mai delicioase frigarui de pui

Autor: Vornisa Diana

Unul dintre cele mai simple moduri de preparare a carnii de pui, frigaruile sunt o optiune sanatoasa, rapida si delicioasa atat ca aperitiv, cat si pentru masa de pranz sau o masa cu prietenii sau cu familia.

Carnea de pui naturala, dulce si suculenta La Provincia este potrivita pentru pregatirea frigaruilor atat acasa, cat si la restaurant. Exista lucruri de care gospodinele sau bucatarii trebuie sa tina cont atunci cand prepara frigarui de pui, astfel incat gustul acestora sa fie unic si delicios.

Ingredientele necesare pentru a prepara frigarui de pui

Oricine stie ce presupune o reteta pentru frigarui de pui. Acest preparat este foarte apreciat de persoane de toate varstele si de toate categoriile sociale, putand fi folosite ca aperitive la petreceri sau pentru masa de pranz in familie.

Asadar, pentru a prepara frigarui de pui pentru intreaga familie, este necesar un piept de pui fara os si piele, de aproximativ 300-500 de grame, in functie de numarul de persoane invitate la masa, o ceapa rosie mare, cateva ciuperci champignon, 2-3 dovlecei mai mici, 3 rosii mari, 2 ardei rosii, precum si un ardei iute verde, pentru cei care prefera preparatul mai picant.

In plus, sunt necesari si cativa catei de usturoi, sare, piper, boia de ardei dulce si un paharel de lapte. Nu in ultimul rand, gospodinele vor avea nevoie si de acele bete lungi si ascutite, pe care vor fi asamblate frigaruile.

Cele mai citite articole

Cea mai simpla reteta de preparare a carnii de pui: frigaruile

In primul rand, gospodinele trebuie sa spele si sa taie toate ingredientele. Pieptul de pui se taie in cubulete de marime potrivita, de forma patrata. Carnea se acopera cu putin lapte si se lasa la marinat timp de cateva zeci de minute, dupa care se lasa la scurs. Ciupercile se taie in fasii de grosime medie, la fel si dovleceii si rosiile.

Pentru a da mai multa aroma legumelor, se adauga cateii de usturoi zdrobiti cu boiaua dulce, sarea si piperul si se freaca bine. Legumele si bucatile de carne se aliniaza apoi pe betele de frigarui, intr-o ordine aleatorie, insa tinand cont de o alternare echilibrata a diferitelor bucati de carne si legume.

Pe gratarul incins se prajesc sau se coc frigaruile timp de cateva minute pe fiecare parte. Cand furculita patrunde cu usurinta in bucatile de carne, frigaruile sunt gata.

Secretele marilor bucatari pentru prepararea frigaruilor de pui

In cazul in care frigaruile se prepara pe gratar in curte si nu pe grill-ul din bucatarie, atunci betele de frigarui se inmoaie in apa vreme de cateva zeci de minute, pentru a fi imbibate si a nu exista riscul ca ele sa se arda. Frigaruile se servesc calde, aburinde, deoarece, cu cat carnea se raceste, cu atat exista si riscul de a se intari.

Pentru un gust mai puternic si mai gras al frigaruilor de pui, se poate inlocui pieptul de pui cu pulpe dezosate. Frigaruile se servesc cu salata de ardei copti, cu sos tzatziki, cu piure de legume, dar si cu alte tipuri de preparate complementare.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE