Theresa May compară Brexitul cu Champions League și promite ”o revenire în stilul Liverpool”

Autor: Ziarul Top

Cu prilejul sesiunii săptămânale de întrebări şi răspunsuri din Parlament de miercuri Theresa May s-a inspirat din această victorie pentru a vorbi despre Brexit.

Declarațiile Theresei May vin după ce în cursul zilei, liderul laburiștilor, Jeremy Corbyn, i-a transmis că „Având în vedere performanța uimitoare a lui Liverpool de noaptea trecută, premierul ar putea lua câteva sfaturi de la Jürgen Klopp despre cum să obțină un rezultat bun în Europa”.

Premierul a declarat, miercuri, „Chiar că atunci când ne uităm la victoria obținută de Liverpool în fața Barcelonei de noaptea trecută, ceea ce trebuie să vedem este că atunci toți spun că totul s-a terminat, că opoziția europeană se-a învins, că timpul se scurge și că e trebuie să ne recunoaștem înfrângerea, încă putem să ne asigurăm succesul dacă toată lumea luptă pentru asta”.

Barcelona s-a impus cu 3-0 pe teren propriu, iar Liverpool, privată de vedetele sale Mohamed Salah şi Roberto Firmino, părea să se îndrepte în retur către o ratare a calificării. Clubul englez a reuşit însă una dintre cele mai spectaculoase „remontada” din istorie impunându-se pe teren propriu cu 4-0, calificându-se în finala Ligii Campionilor.

Guvernatorul conservator al Theresei May este angajat de peste o lună în discuţii cu opoziţia laburistă pentru a încerca să ajungă la un acord care să ducă la votarea în Camera Comunelor a acordului de Brexit, încheiat cu Bruxellesul la sfârşitul lui noiembrie dar respins deja de trei ori de parlamentul britanic.

Cele mai citite articole

Marea Britanie trebuia iniţial să părăsească UE pe 29 martie, dar a trebuit să amâne de două ori data retragerii, din cauza lipsei de susţinere din partea deputaţilor. Noua dată-limită este fixată pentru 31 octombrie şi ar putea fi din nou amânată.

Aceste întârzieri au determinat guvernul May să recunoască marţi că ţara nu are altă opţiune decât să ia parte la alegerile europene care vor fi organizate pe 23 mai, la aproape trei ani după referendumul din iunie 2016 privind Brexitul.


Citește și: Viitorul Uniunii Europene se decide la Sibiu. 5 lucruri asupra cărora liderii UE vor cădea de acord în România


Citește mai multe despre Theresa May și FC Liverpool pe Libertatea.

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE