TNI: Apetit crescut pentru case și apartamente de vacanță

Autor: Ziarul Top

Casa del Mar TNI Apetit crescut pentru case si apartamente de vacanta

În cadrul ediției aniversare a TNI, din perioada 4-6 octombrie, vizitatorii târgului vor putea achiziționa case și apartamente de vacanță în zone turistice precum Valea Prahovei, Brașov sau Constanța.

Potrivit organizatorilor Târgului Național Imobiliar (TNI), piața locuințelor de vacanță a revenit, în ultimii doi ani, în atenția românilor, iar tranzacțiile pe acest segment s-au intensificat. Unul dintre ansamblurile rezidențiale cu potențial investițional de pe litoral este Casa del Mar (foto), din Mamaia Nord, ce are prețuri începând de la 49.020 de euro (+TVA).

Casa del Mar TNI Apetit crescut pentru case si apartamente de vacanta
Casa del Mar TNI Apetit crescut pentru case si apartamente de vacanta

Georgiana Sandu, reprezentanta agenției Alder Concept, agentul exclusiv al proiectului Casa del Mar, este de părere că a avea propriul apartament la mare, dar, totodată, și propria afacere este una dintre cele mai bune investiții – mai ales având în vedere potențialul litoralului românesc. „Poți achiziționa un apartament pe care să îl folosești atunci când vrei, iar în restul timpului să îl închiriezi. De exemplu, un studio poate fi închiriat cu 80-150 euro/noapte în funcție de facilitățile oferite, locație, perioadă etc. Un apartament de două camere se poate închiria cu 150-200 euro/noapte, iar un apartament de trei camere cu 250-300 euro/noapte. Astfel, dacă luăm în calcul doar 60 de zile de chirie, avem următoarea situație ca medie anuală, respectiv 6.000 euro/an pentru un studio, 10.500 euro/an pentru două camere și 16.500 euro/an pentru trei camere”, explică aceasta.

Cele mai citite articole

Citește și: RE/MAX: Românii, atrași de investițiile imobiliare în insule exotice. Prețurile sunt comparabile cu cele din București!

Casa del Mar TNI Apetit crescut pentru case si apartamente de vacanta
Casa del Mar TNI Apetit crescut pentru case si apartamente de vacanta

Valea Prahovei: prețuri avantajoase față de orașele mari

Legat de piața imobiliară de pe Valea Prahovei, consultanții locali consideră că nișa apartamentelor de vacanță se află pe un trend ascendent. „Motivul principal al creșterii cererii pe acest segment îl constituie prețurile care sunt foarte avantajoase în comparație cu piața din orașele mari. Spre exemplu, o garsonieră în zona pârtiei de ski din Azuga, situată la etajul trei din patru, costă 18.000 de euro, un apartament de două camere situat în zona semicentrală din Sinaia are prețul de 29.000 de euro, în timp ce un teren de 2.800 de metri pătrați în Sinaia are prețul de 19 euro pe metru pătrat, având toate utilitățile și acces asfaltat”, explică Andrei Gornea, reprezentantul agenției imobiliare Mervani Invest.

Pe lângă achizițiile de apartamente, atractive sunt și proprietățile cu potențial pentru un business în domeniul turistic. Andrei Gornea menționează, astfel, un hotel în Sinaia, disponibil spre vânzare la un preț de 900.000 de euro. Cu o capacitate de cazare de 30 de camere, restaurant, sală de conferințe și alte facilități, această proprietate este listată spre vânzare și pe Imobiliare.ro (click pentru foto și detalii).

Sursa: Imobiliare.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE