Trump și Putin au discutat la telefon despre posibilitatea semnării unui nou acord nuclear

Autor: Ziarul Top

Donald Trump si Vladimir Putin „au discutat despre un acord nuclear, atât în formă nouă, cât și în cea extinsă, și despre posibilitatea de a discuta despre acest lucru și cu China”, a explicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Ea a precizat că Trump și Putin au discutat, de asemenea, despre situația din Coreea de Nord, iar Trump i-a cerut liderului de la Kremlin să facă mai multe presiuni asupra Phenianului privind problema denuclearizării.  Cei doi au vorbit și despre criza politică care se desfășoară în Venezuela.

Ulterior, Donald Trump a spus într-un mesaj pe Twitter că a a avut o conversație „foarte productivă” cu omologul său din Rusia.

Cele mai citite articole

„Am avut o conversație lungă și foarte bună cu președintele Putin lunga si foarte buna cu presedintele Putin din Rusia. Asa cum am spus mereu, cu mult inainte de a incepe vanatoarea de vrajitoare, relatiile de buna intelegere cu Rusia, China si cu oricine altcineva sunt lucruri bune, nu rele”, a transmis Donald Trump prin Twitter.

Statele Unite au anunțat, în luna februarie, că se retrag din Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare (INF), încheiat cu Rusia în 1987, acuzând Moscova de încălcarea acordului în repetate rânduri. Ulterior, Rusia a luat o decizie similară.

Citește mai multe despre Donald Trump, Vladimir Putin, casa alba și tratat pe Libertatea.

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE