Unde sunt cele mai mici taxe din lume

Autor: Ziarul Top

Un studiu realizat de KPMG pune in evidenta tarile cu cele mai mici taxe din lume. Interesant este faptul ca aproape toate tarile din top 10 au practicat un nivel scazut de taxare intre 2008 si 2010.

Mexicul pe primul loc in clasament si a avut o scadere in indexul total de taxe de 10.3%.

Cele mai citite articole

Cel mai mare scadere insa apare in dreptul Italia cu -42.4% in perioada 2008-2010. Tara care nu a vazut nicio schimbare in nivelul de taxe pentru perioada analizata este SUA. Japonia este tara care a crescut nivelul de taxare de la un index de 120.8 la 138, adica o crestere de 17.2%.

„Studiul ne arata ca stabilirea poverii fiscale totale pentru un investitor este complexa si implica mult mai multe decat cota de impozit pe profiturile unei companii. Un alt aspect relevant pentru Romania este costul administrarii taxelor. Romania are o cota scazuta de impozit pe profit (16 la suta), dar are si multe alte taxe. Aceasta inseamna pentru contribuabili ca sunt nevoiti sa aloce prea mult timp pentru administrarea taxelor, utilizand resurse ce ar putea fi folosite in activitatea productiva. In plus, contributiile sociale sunt mari, iar beneficiile sunt limitate, ridicand costul fortei de munca”, a afirmat Serban Toader, senior partner al KPMG in Romania.
Romania este o tara care nu a fost inclus in studiul respectiv.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE