Unele automobile Tesla ar accelera neintentionat, chiar si daca sunt oprite – autoritatea din SUA analizeaza plangerile

Autor: Ziarul Top

Unele automobile Tesla ar accelera neintentionat, chiar si daca sunt oprite – autoritatea din SUA analizeaza plangerile

Administratia pentru Siguranta Traficului pe Drumurile Nationale (NHTSA) din Statele Unite a anuntat vineri ca va analiza o petitie care cere agentiei sa investigheze oficial si sa recheme 500.000 de vehicule Tesla din cauza unor informatii privind accelerarea neintentionata a acestora, relateaza Reuters.

Petitia se refera la automobilele Tesla Model S fabricate in perioada 2012-2019. Petitia citeaza „127 de plangeri ale consumatorilor la NHTSA, referitoare la 123 de vehicule. Rapoartele includ 110 coliziuni si 52 de raniri”, potrivit agentiei.

NHTSA a publicat vineri seara o versiune redactata a petitiei care afirma ca „Vehiculele Tesla accelereaza neintentionat intr-un numar mult mai mare comparativ cu alte vehicule” si cere agentiei „sa recheme toate vehiculele Model S, Model X si Model 3, din 2013 si pana in prezent”.

Petitia citeaza rapoarte referitoare la coliziuni atribuite accelerarii neintentionate si plangeri adresate NHTSA.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

Tesla nu a comentat imediat informatia.

Cele mai citite articole

Multe dintre plangeri s-au referit la incidente de accelerare la parcarea vehiculelor in garaje sau la curbe. Altele se refera la accelerarea neasteptata in trafic sau in timpul utilizarii sistemelor de asistare a soferului, care au condus la coliziuni.

Un sofer s-a plans ca un vehicul Tesla Model S 85D 2015 din California era oprit si inchis, iar „cateva minute mai tarziu a accelerat spre strada si a lovit o masina parcata.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE