UPDATE / Șapte mineri au fost găsiți în viață și unul este dat dispărut, după seismul din Polonia (FOTO )

Autor: Ziarul Top

UPDATE – 30 ianuarie, ora 07.15: Șapte mineri au fost găsiți în viață și au fost duși la spital, fără răni care să le pună viața în pericol, dar patru dintre ai au rămas internați. O persoană este încă dată dispărută, după ce un cutremur a lovit o mină de cupru din vestul Poloniei, a scris operatorul minei, KGHM, pe Twitter.

Ulterior, Centrul Helmholtz din orașul german Potsdam a declarat că a înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 4,6 în vecinătate, relatează dw.com.

Rudna a început activitatea în 1974 și este una dintre cele mai mari mine de cupru din Europa, extragând în medie 12 milioane de tone de minereu de cupru pe an. Însă, în ultimii ani, măsurile de siguranță necorespunzătoare au generat șocuri subterane la minele poloneze.

Mina se află la aproximativ 110 kilometri est de granița cu Germania, în apropierea orașului Rudna, și este administrată de compania producătoare de cupru KGHM, scrie Euronews.

Purtătoarea de cuvânt a companiei KGHM a precizat că minerii dați dispăruți se aflau la o adâncime de 700 de metri, operațiunea de salvare fiind în curs.

Cele mai citite articole

„Unsprezece echipaje de urgență participă la operațiunea de salvare. Este greu de știut acum cât timp va dura”, a afirmat aceasta.

În urmă cu trei ani, opt mineri au murit, după ce un seism a cauzat căderi de roci în interiorul aceleiași mine.


CITEȘTE ȘI: Cum se triplează prețul cartofilor. Drumul „mâncării săracilor’ de la producător la consumator


FOTO: EPA

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE