Vești bune de la cercetătorii chinezi: Peste 80% din bolnavii de coronavirus au simptome ușoare

Autor: Ziarul Top

Vești bune de la cercetătorii chinezi: Peste 80% din bolnavii de coronavirus au simptome ușoare

De Denisa Dudescu,

În urmă cu o lună, oamenii de știință de la Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor au publicat o lucrare de cercetare în  care prezintă o serie de caracteristici ale noului coronavirus. Specialiștii au analizat îndeaproape fișele pentru primele 72.314 persoane diagnosticate cu Covid-19, potrivit CNN.

Epidemiologii spun că va dura mult timp până când vom avea toate informațiile despre noul coronavirus, însă această lucrare este un pas important în cercetare.

Datele arată că bărbații și femeile au aceeași șansă de a contracta virusul. Când oamenii de știință s-au uitat la 44.672 de pacienți confirmați că au boala, au descoperit că erau 106 bărbați diagnosticați la 100 de femei. Cu toate acestea, impactul asupra bărbaților pare a fi mai grav, cel puțin în rândul celor care au făcut parte din acest studiu inițial. În timp ce 2,8% dintre bărbații diagnosticați cu boala au murit, în cazul femeilor rata nu a fost mai mare de 1,7%.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, cât de gravă a fost boala pentru cei care au fost diagnosticați. Vestea bună este că peste 80% au prezentat doar simptome ușoare. Aproape 14% au fost clasificate ca fiind, cazuri severe, iar aproape 5%  din total au fost cazuri grave.

Din cercetarea realizată de specialiștii chinezi, mai reiese faptul că în cazul persoanelor în vârstă noul coronavirus este mult mai periculos. Potrivit studiului, doar 0,2% dintre pacienții sub 49 de ani au murit, în timp ce rata mortalității s-a apropiat de 15% în cazul persoanelor peste 80 de ani.

Epidemiologii spun că rata de vindecare pentru Covid19 va putea fi stabilită cu exactitate abia după ce epidemia ia sfârșit și pot fi analizate toate datele. Cu toate acestea, datele din China arată că majoritatea bolnavilor se vindecă.

Citeşte şi:

Mituri despre coronavirus spulberate de OMS: Usturoiul nu te protejează de virus

Informații utile despre coronavirus pe WhatsApp, de la OMS. Cum vă puteți abona

Cele mai citite articole

6_7dfbd6.jpg

Mesaj dureros de pe patul de spital: "Doamne, parcă am cioburi în plămâni! Nu pot respira fără aceste aparate”

GSP.RO

Mesaj dureros de pe patul de spital: „Doamne, parcă am cioburi în plămâni! Nu pot respira fără aceste aparate”

Horoscop 21 martie 2020. Taurii au nevoie de sprijinul unui prieten

HOROSCOP

Horoscop 21 martie 2020. Taurii au nevoie de sprijinul unui prieten

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE