VIDEO | În Milano s-a deschis cel mai mare spital cu terapie intensivă, în doar 10 zile de muncă neîntreruptă. Italienii au donat 21 de milioane de euro

Autor: Ziarul Top

De Andreea Archip,

21 de milioane de euro donați de 1.200 de persoane, 500 de muncitori care nu s-au mai uitat la ceas și 10 zile. Sunt numerele celui mai mare centru de terapie intensivă din Italia, improvizat în spațiul expozițional din Milano, oraș aflat în zona roșie atât de lovită de coronavirus.

Enrico Pazzali, președintele Asociației Centrului Expozițional, pentru TGCOM24:. Foto Hepta

Am realizat în 10 zile ceea ce în mod normal am fi reușit în ani. 500 de oameni au muncit fără oprire, fără frică. Nici o ceartă și nici o discuție, mereu gata să ajute. A fost o experiență pe care o voi purta cu mine pentru totdeauna.

Enrico Pazzali, președintele Asociației Centrului Expozițional, pentru TGCOM24:.

900 de medici și asistenți și 200 de paturi

În această structură spitalicească organizată să trateze cazurile de COVID-19 vor lucra, prin rotație, 200 de medici, 500 de asistenți medicali și alte 200 de profesioniști. “E o structură spitalicească după toate rigorile, nu un spital improvizat. Și va avea cel mai extins departament de terapie intensivă din Italia”, a spus și Ezio Belleri, directorul Policlinicii din Milano, care va coordona și spitalul din centrul expozițional. Managerul a mai adăugat pentru TGCOM24 că e mândru de ce s-a realizat într-un timp atât de scurt.

Iar guvernul italian se gândește să reproducă spitalul din Milano și pentru zona de sud.

O delegația a medicilor chinezi, în timpul inspecției la noul spital COVID-19 de la Fiera Milano City, Milano, Italia. Foto Profimedia

Pentru început, s-au deschis opt saloane cu 53 de paturi de terapie intensivă și ulterior va mai fi deschis un pavilion cu 104 de paturi. În a treia etapă se va deschide un alt pavilion. În total, 200 de paturi vor servi atât timp cât e nevoie, într-un spațiu care până acum două luni era destinat târgurilor de modă sau mobilă, atât de cunoscute în întreaga lume.

Citeşte şi:

Un medicament rebranduit ca “tratament anti-COVID19” dispare din farmaciile noastre și mii de pacienţi cu boli reumatologice suferă

Carolina Radu, medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar, ca să nu se afle dimensiunea îmbolnăvirilor”

Cele mai citite articole

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres

HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE