VIDEO / Un bloc cu 9 etaje s-a prăbușit, în orașul Otaci din Republica Moldova

Autor: Ziarul Top

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, citat de publika.md, a confirmat informaţia şi a adăugat că nicio persoană nu a avut de suferit în urma prăbuşirii blocului.

În schimb, nu au fost oferite detalii cu privire la cauza incidentului.

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că locatarii sunt în siguranţă.

„Vreau să informez presa şi toţi cetăţenii în legătură cu prăbuşirea unui bloc cu 9 etaje din Otaci – din informaţia prezentată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, oamenii au fost evacuaţi înainte de prăbuşire şi acum sunt în siguranţă.”, a anunţat ea.

Totodată, premierul moldovean a anunţat că Guvernul va căuta modalităţi pentru a-i ajuta pe locatari.

Cele mai citite articole

„Locatarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost realocaţi într-un spaţiu sigur. La faţa locului se află Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Mâine, în şedinţa guvernului, vom discuta despre modalităţile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit şi au rămas fără locuinţe şi vom iniţia o investigaţie a accidentului produs”, a mai spus Maia Sandu.

Anul acesta, în luna februarie, cel puțin 10 oameni au murit, după ce un bloc s-a prăbușit în Istanbul. Momentul tragediei a fost filmat / FOTO&VIDEO

FOTO: aif.md


Citește și:
VIDEO | Un elicopter s-a prăbușit peste o clădire din New York. Cel puțin un om a murit


Citește mai multe despre bloc și Republica Moldova pe Libertatea.

Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE