Au si masinile electrice o problema: sunt silentioase. Cu ce trebuie sa fie dotate de luni

Autor: Ziarul Top

Masinile electrice noi trebuie sa fie prevazute cu un dispozitiv care sa emita sunete atunci cand se deplaseaza cu viteze mici, in conformitate cu noile reglementari ale Uniunii Europene, in vigoare de la 1 iulie.

Masura vine pe fondul ingrijorarilor cu privire la faptul ca vehiculele electrice sunt silentioase si exista riscul ca ele sa nu fie observate de pietoni, noteaza BBC.

Un dispozitiv care sa emita familiarele sunete ale motorului masinilor care functioneaza cu combustibili fosili va trebui sa fie instalat incepand cu 1 iulie pe toate vehiculele electrice noi cu patru roti.

Acest sistem acustic de alerta, numit AVAS (acoustic vehicle alerting systems), se activeaza atunci cand masina merge cu o viteza mai mica de 19 km pe ora sau in cazul manevrelor in marsarier. Soferii il pot dezactiva atunci cand considera ca este cazul.

Masura a fost salutata de reprezentantii fundatiilor pentru persoanele cu deficiente de vedere, care insista insa ca aceasta sa fie aplicata indiferent de viteza cu care circula automobilul.

Cele mai citite articole

Incepand cu 2021, va fi obligatoriu ca toate masinile electrice, nu doar cele noi, sa fie dotate cu acest sistem.

C.S.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE