Cat dureaza rezultatele tratamentelor de albire?

Autor: Ziarul Top

Cat dureaza rezultatele tratamentelor de albire?

Un zambet frumos este un zambet sanatos si alb, motiv pentru care tratamentele de albire dentara sunt foarte populare. In plus, exista numeroase solutii pentru corectarea culorii dintilor, de la ingredientele naturale, din bucatarie, la tratamentele disponibile in farmacii si pana la tratamentele si procedurile de albire profesionala, care se realizeaza intr-un cabinet stomatologic. 

Nu toate sunt insa la fel de eficiente, nici in ceea ce priveste rezultatele obtinute, nici perioada in care pot fi observate aceste rezultate. Este usor de inteles ca cele mai eficiente si sigure tratamente pentru albirea dentara sunt cele efectuate de profesionisti, intr-un cadru steril, cum este cabinetul medicului dentist. 

Cat dureaza efectele albirii dentare? 

Albirea dentara este un proces reversibil, adica dupa aproximativ 6-9 luni nuanta dintilor va reveni la cea initiala. Astfel ca cei care isi doresc sa aiba un zambet alb permanent trebuie sa apeleze periodic la o procedura de albire dentara. 

Cele mai citite articole

Cu toate acestea, cu cat sunt facute mai multe tratamente de albire, de-a lungul anilor, cu atat mentinerea rezultatelor va fi mai usoara si pentru un timp mai indelungat. Ulterior, cand schimbarile dorite nu vor mai fi atat de drastice, un astfel de tratament va putea fi efectuat si acasa, existand metode de albire dentara profesionala care pot fi continuate la domiciliu. 

Cum se poate prelungi efectul tratamentelor de albire? 

Pentru ca intervalul de timp dintre procedurile de albire sa fie cat mai mare, atentia acordata alimentatiei este un alt aspect de care ar trebui sa se tina cont. Este bine cunoscut faptul ca anumite alimente si bauturi au ca efect patarea smaltului dintilor. 

De exemplu, medicul dentist poate recomanda ca in primele doua saptamani dupa albire sa se urmeze o dieta alba, care presupune consumarea numai a alimentelor care au aceasta culoare, cum ar fi apa, iaurt simplu, branza alba, lapte, bauturi vegetale, pui, peste alb, orez, banane, varza alba, cicoare. 

De asemenea, trebuie evitate alimentele care pot pata dintii, cum sunt cafeaua si vinul rosu, bauturile carbogazoase – in special, in culori inchise – ceai, sos de soia, afine sau diferite condimente – curry, sofran, paprika. Fumatul este un alt dusman al dintilor albi, pe langa efectele negative pe care le are asupra starii generale de sanatate. 

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE