Cum au devenit jocurile o parte importantă a rutinei zilnice pentru mulți oameni în ultima vreme?

Autor: Ziarul Top
Cum au devenit jocurile o parte importantă a rutinei zilnice pentru mulți oameni în ultima vreme?
Cum au devenit jocurile o parte importantă a rutinei zilnice pentru mulți oameni în ultima vreme?

Pe măsură ce conectivitatea și mobilitatea sunt tot mai accentuate, accesul la jocuri online este și el mai rapid și foarte multe persoane au găsit numeroase activități legate de jocuri pentru a-și petrece timpul liber. Jocurile video au avut o influență tot mai mare asupra vieții noastre. De la începuturile sale în anii 1970, industria jocurilor s-a transformat semnificativ în aproape jumătate de secol.

Mulți jucători desfășoară această activitate împreună cu familia și prietenii, similar cu un sport de echipă precum rugby sau fotbal. De fapt, se estimează că peste 75% dintre jucători joacă jocuri cu prietenii și membrii familiei existenți. Optăm pentru jocuri atunci când suntem singuri acasă, ne jucăm atunci când stăm cu prietenii și ne jucăm când avem o familie împreună de Crăciun sau de alte sărbători. Prin urmare, este imperativ să ne uităm la numeroasele moduri în care jocurile se regăsesc deja în viața noastră.

Jocurile au devenit o sursă principală de conectivitate pentru oameni. Chiar și simplele jocuri ruletă online pun în legătură jucători din zone geografice împreună, reuniți în jurul unei aplicații interactive care le reunește interesele comune.

Jocurile au câștigat popularitate și datorită ușurinței de acces la ele, ubicuitatea platformelor de jocuri a făcut jocurile accesibile pentru toți. Platformele online care oferă o gamă largă de jocuri de care vă puteți bucura. Există diverse site-uri web pentru jocuri online pentru PC. Chiar dacă nu aveți un computer, aveți o mulțime de opțiuni și pentru jocurile mobile.

Unul dintre motivele pentru care oamenii joacă jocuri este divertismentul. Având acces la multe genuri și tipuri, alături de accesul la jocuri pe orice dispozitiv, nu există niciun motiv pentru ca oamenii să nu joace jocuri video și online. De la telefoane mobile la PC-uri până la console de jocuri, oamenii pot juca acum online sau offline sau pot pur și simplu să-i urmărească pe alții jucând jocuri în timp real.

Accesul computerelor și a numeroaselor dispozitive tehnologice în mainstream a contribuit la crearea unei culturi a jocurilor video. Această tendință a dus la dezvoltarea abilităților tehnologice ale utilizatorilor. Aceștia nu doar accesează jocurile disponibile ci sunt și foarte informați asupra tuturor tendințelor în domeniu și au așteptări foarte ridicate de la furnizorii de servicii de gaming și cazinourile online.

Jocurile video sunt acum un mod de viață. Jocuri apar, oamenii vorbesc despre ele, le joacă și încurajează o comunitate în jurul lor. Nu numai asta, ci și acele jocuri sunt revizuite și se organizează concursuri pentru ele. Jucătorii mai avansați participă la turnee și strâng suveniruri ale jocurilor lor preferate. Jocurile, încet și treptat, devin o componentă integrantă a vieții lor.

Jocurile video au modificat drastic modul în care media este produsă și consumată. Inițial, în anii 1970 și ’80, ideile de jocuri video erau adesea derivate din filme, emisiuni de televiziune și cărți. În anii 1990 și mai recent, s-a inversat acest raport. Desene animate și filme au fost bazate pe personaje din jocurile video. Apariția site-urilor de streaming de jocuri, precum și turneele de e-sport, au contribuit, de asemenea, la popularitatea în creștere a jocurilor. În plus, aplicațiile de jocuri mobile permit persoanelor să concureze cu alți jucători în timp real, indiferent de locația lor geografică.

Ne aflăm într-un stadiu în care tehnologia este o constantă a societății. Senzorii și echipamentele sunt implicate în fiecare aspect al vieții noastre. Pe de o parte ne ajută să ne desfășurăm activitățile uzuale, iar pe de altă parte ne îmbunătățesc opțiunile de petrecere a timpului liber. Accesul la jocuri și utilizarea lor este o oglindire a felului în care gradul de tehnologizare a pătruns în fiecare comunitate și ne permite să interacționăm în noi moduri.

image source – https://pixabay.com/photos/portrait-gamer-gambler-to-play-3163518/

ARTICOLE RELEVANTE

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!