Cum functioneaza un program ERP si care sunt componentele sale

Autor: Vornisa Diana

Domeniul IT cunoaste in permanenta o dezvoltare fulminanta ceea ce vine in ajutorul companiilor care doresc sa isi eficientizeze domeniul de activitate. Una dintre noutatile ultimilor ani este fara doar si poate un program ERP, adica un software care inglobeaza toate operatiunile unei companii simplificand in felul acesta modalitate de gestionare.

Echipa care sta in spatele acestui proiect a pornit de la un produs sigur asa cum este Microsoft Dynamics NAV si a creat o solutie mult mai accesibila si mult mai performanta – SmartBiz 365. Clientii pot beneficia astfel de un program mult mai abil si mult mai bine documentat care se dovedeste a fi extrem de benefic pentru toate companiile de pe piata.

Un program ERP poate fi usor accesat chiar si de pe alte sisteme de operare cum este smartphoneul sau androiul. Cu doar un singur click, managerii pot verifica toate datele introduse pana la momentul respectiv si pot lua o decizie in deplina cunostinta de cauza. Simplu si rapid, doritorii sunt mereu in contact cu modul in care compania isi desfasoara activitatea chiar daca nu sunt fizic la birou.

Cele mai citite articole

Datele sunt stocate acum mult mai usor datorita optiunii cloud. Marele avantaj al programului SmartBiz 365 este acela ca se adapteaza perfect nevoilor tuturor clientilor indiferent de natura acestora. Lipsa unei infrastructurii complicate este un alt punct in plus pe care programul actual il are si de care clientii pot beneficia la achizitionare. Stocarea datelor in acest sistem virtual este una cat se poate de sigura fiind indeplinite absolut toate conditiile de siguranta solicitate. Companiile isi pot desfasura in voie activitatea fara sa isi faca griji legate de sistemele de siguranta.

Este compatibil un program ERP cu Office 365?

Fara doar si poate ca acest lucru este posibil fara prea mare efort. Cele doua sisteme conlucreaza astfel incat toate datele si rapoartele aferente fiecarei zile se vor regasi in calendar sau in e-mail. Cu ajutorul sistemului Outlook se creeaza o legatira rapida intre diversi clienti sau furnizori. Documentele pot fi usor de modificat cu ajutorul Word-ului, in vreme ce Excel-ul asigura o legatura indistructibila intre date.

Echipa ofera suport pentru preintampinarea oricaror probleme care pot aparea. Se va oferi inclusiv un training tuturor membrilor echipei pentru a invata sa gestioneze in mod corect si adecvat programul. Mai mult decat atat, programul este in permanenta revizuit si updatat astfel incat sa se alinieze noilor modificari legislative aparute.

Pretului unui astfel de program difera in functie de numarul utilizatorilor, dar mai ales in functie de pachetul ales de fiecare companie in parte. Licentele sunt nominale ceea ce inseamna ca programul poate fi accesat pe baza unui user name si a unei parole. SmartBiz 365 garanteaza externalizarea departamentului de contabilitate ajutand in acelasi timp in tot ceea ce inseamna activitate de achizitii sau de logistica. Fiecare astfel de pachete vine si cu niste tichete de suport incluse pe care compania le poate folosi pentru rezolvarea anumitor probleme sau pentru asistenta in caz de nevoie.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE