Reacția lui Robert de Niro, după găsirea coletului suspect în restaurantul său: „Buletinul de vot e mai puternic decât bombele”

Autor: Ziarul Top

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu şi forţelor de ordine curajoase şi eficiente care ne protejează că nimeni nu a fost rănit. Există ceva mai puternic decât bombele: este buletinul tău de vot. Oamenii trebuie să voteze”, a spus actorul, într-un comunicat, citat de Agerpres.

Incidentele au loc cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile intermediare din Statele Unite, politica fiind puternic polarizată, comentează BBC.

Un pachet suspect, care conţinea un dispozitiv exploziv artizanal, a fost găsit şi neutralizat joi dimineaţă, pe 25 octombrie, în birourile companiei sale de producţie Tribeca din Manhattan, unde se află și restaurantul său.

Pachetul era similar celor trimise, în ultimele zile, către foşti sau actuali demnitari americani din Partidul Democrat, precum fostul preşedinte Barack Obama şi fostul secretar de stat Hillary Clinton, dar şi către biroul din New York al canalului de televiziune CNN.

Robert de Niro a participat la numeroase evenimente anti-Trump. El l-a insultat public pe liderul de la Casa Albă în cadrul unei ceremonii de premiere în iunie, la New York. Ulterior, Trump l-a numit pe celebrul actor „un individ cu un IQ foarte mic”.

În total, au fost găsite 12 colete suspecte, care ar fi conținut un material exploziv, cele mai recente fiind găsite, tot astăzi, în Florida și New York, relatează BBC.

Cele mai citite articole

Seria alertelor cu bombă a început luni, 22 octombrie, când un dispozitiv suspectat a fost găsit în cutia poștală a omului de afaceri miliardar George Soros, un donator major al Partidului Democrat, care a susținut-o pe soția fostului președinte Bill Clinton, Hillary Clinton, la alegerile prezidențiale, în lupta sa cu Donald Trump (Partidul Republican).

În total, au fost găsite 12 colete suspecte, cele mai recente fiind descoperite astăzi, un pachet fiind adresat senatorului Cory Booker, în Florida, iar un al doilea fostului șef de informații James Clapper, care a fost descoperit în New York.

Iată și reacția Casei Albe, după descoperirea bombelor la casele familiilor Clinton și Obama: „Aceste acte sunt demne de dispreţ’.

Nimeni nu a revendicat trimiterea acelor colete, până acum, dar poliţia a arestat o persoană în legătură cu aceste cazuri.

  • FOTO – Hepta

Citește și… Trei ani de la incendiul din Colectiv. Decizia care a condus la moartea a 64 de oameni. Pirotehnistul care a aprins artificiile a făcut declarații uluitoare despre ce s-a întâmplat în ultimele ore dinaintea tragediei


Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE