Cum ne alegem bateria pentru masina?

Autor: Vornisa Diana

Iarna bate la usa si pare sa fie mai nerabdatoare ca niciodata. Si odata cu venirea iernii trebuie sa ne pregatim masina de sezonul rece. Primul lucru la care trebuie sa ne gandim este bateria. Pe timp de iarna bateriile incep sa aiba probleme, temperaturile prea scazute le afecteaza foarte mult functionarea corecta. Daca mai avem si o baterie veche sansele sa nu putem pleca dimineata la lucru sunt foarte mari.

Bateria auto poate fi schimbata usor intr-un service, oferte sunt de gasit in online mereu, preturile sunt bune, firmele producatoare au deja o multime de variante de baterii pentru toate masinile. Cum alegem o baterie buna care sa ne ajute toata iarna si in sezoanele ce vor veni? Analizam intai toata gama de baterii auto online de la cateva magazine cu experienta si vechime pe piata.

Ne orientam spre bateriile care se potrivesc masinii noastre, de la producatori mari, care au investit constant in liniile de productie. In online e simplu sa comparam toate caracteristicile si sa intrebam unde nu intelegem un anumit lucru. Consultantii firmelor care comercializeaza bateriile pot da oricand cele mai bune indicatii si sfaturi de achizitionare pentru a alege o baterie buna din gama de baterii auto online.

Ne putem orienta in comandarea unei baterii pentru masina si cu ajutorul cartii tehnice a autoturismului, acolo gasim toate informatiile despre tipul de baterie agreat de producator.

Cand avem cateva oferte bune e baterii putem sa ne aplecam si asupra detaliilor, sa analizam materialele din care e facuta bateria, capacitatea, tehnologia folosita, tipul bornei, amperajul. Specialistii recomanda comandarea unor baterii pentru masina si dupa ce ne-am sfatuit cu un mecanic cu experienta.

Pot fi si alte lucruri de detaliu la care nu ne gandim si care pot influenta randamentul bateriei si al masinii odata cu instalarea ei. Montarea bateriei cumparate se va face doar in service, bateriile trebuie sa aiba garantie, sa poate fi returnate daca au defecte de fabricatie, nu au eficienta garantata de producatori.

ARTICOLE RELEVANTE

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!