Cum să ai succes la Blackjack – 4 sfaturi și secrete!

Autor: Ziarul Top

Jocul de Blackjack este unul dintre cele mai populare jocuri de masă din cazinouri, deoarece este destul de simplu de înțeles și de jucat, dar și interactiv, mai ales atunci când joci la un cazinou online. Dacă nu știi foarte multe despre acest joc sau, dimpotrivă vrei să descoperi mai multe secrete, astfel încât să îți îmbunătățești strategia și să ai mai multe șanse de câștig, citește articolul în continuare!

Top 4 secrete și sfaturi ale jocului Blackjack!

Blackjack este un joc de masă disponibil la majoritatea platformelor online de cazinou, astfel că poate fi extrem de ușor de accesat. Înainte de a juca la orice cazinou online, ca de exemplu, eFortuna casino, trebuie să acorzi atenție anumitor aspecte precum:

1.    Asigură-te că ai bani necesari pentru a paria.

Deși acest sfat poate pare destul de superficial, nu uita că primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a începe să joci Blackjack la un cazinou online este să te asiguri că ai suficiente resurse materiale. Desigur, bugetul trebuie ales într-un mod cât mai responsabil, astfel încât să nu afecteze alte aspecte ale vieții personale și profesionale. Probabil te întrebi de ce este atât de important să ai un buget considerabil atunci când optezi pentru acest joc. Răspunsul este destul de simplu! Blackjack-ul este unul dintre puținele jocuri oferite în cazinouri la care te poți bucura de câștiguri destul de mari și rapide, în comparație cu alte jocuri. Dar, ca la orice alt joc, există și momente de pierdere și momente în care câștigi.  Este important să te asiguri că ai un bankroll suficient de mare, astfel încât să amortizezi pierderile de scurtă durată, și să poți face pariuri fără să ai vreo restricție sau limită.

2.   Tactica de numărare a cărților

Una dintre cele mai cunoscute tehnici, utilizate de majoritatea persoanelor pasionate de Blackjack, care au reușit să se bucure de câștiguri constante, este tehnica de numărare a cărților. Sistemul de numărare a cărților de joc presupune mai multe niveluri, care, deși par dificile, sunt ușor de înțeles și de pus în practică.

Prima strategie constă în suma dată de cărți. Din suma maximă, va trebui să adaugi sau să scazi nu număr de rulaj. În pragul al doilea, presupune scăderea sau adunarea unui număr sau a două numere de rulare.

Cele mai citite articole

Toată strategie ce constă în numărarea cărților presupune urmărirea raportului dintre cărțile mari și cele mai mici, care nu sunt dezvăluite, ce râmân în pachetul de joc. Acordă atenție și cărților care au fost jucate. Strategia presupune ca în momentul în care s-au jucat până la acel moment cărți cu valori mici, se va adăuga la sumă un număr de alergare. Dacă, în schimb, s-au rulat cărți mari, pentru a putea funcționa această strategie, se va scădea dintr-un număr de alergare.

Una dintre cele mai cunoscute strategii de numărare a cărților este metoda hi lo, creată de Harvey Dubner.  Metoda presupune atribuirea unei valori pozitive, negative sau 0 fiecărei cărți împărțite. Cărțile de la 2 la 6 vor primi o valoare pozitivă, ( +1 punct), Asul și 10 vor primi o valoare negativă ( -1 punct), iar cărțile 7, 8 și 9 vor fi considerate neutre. Fii atent la cărțile aflate în joc și numără conform strategiei de mai sus, clasificând pozitiv, negativ sau neutru, pentru a obține o valoare. Acel număr obținut prin clasificarea cărților se va împărți la numărul de pachete rămase în joc. Spre exemplu,în cazul în care mai sunt 5 pachete rămase, valoarea devine -x / 5 Dacă suma rezultată de această operație matematică este 0 sau mai mica, Casa va fi în avantaj.

3.    Matematica din spate

Unul dintre motivele pentru care din ce în ce mai multe persoane aleg acest joc este reprezentat de faptul că, spre deosebire de altele, Blackjack are la bază principii matematice, iar cum această știință este una exactă, șansele de câștig sunt destul de mari. De asemenea, jocul este extrem de simplu și ușor de perceput, chiar și de către jucătorii care aleg pentru prima dată experiența Blackjack la un cazinou online. Edward Thorp abordează acest subiect în cartea lui, ”Beat the Dealer”, spunând, în urma unor cercetări amănunțite, faptul că matematica și cunoștințele din această sferă pot constitui un avantaj de necontestat pentru obținerea victoriilor la Blackjack. Unul dintre aspectele precizate de Thorp în cartea sa este legat de modul în care eliminarea cărților poate schimba șansele de câștig, eliminarea făcându-se în funcție de rang.

O altă strategie matematică constă în atenția acordată cărților primite la începutul jocului, atât cărțile jucătorului, cât și ale dealerului. Astfel, prin compararea acestor cărți, îți va fi mult mai ușor să determini care este cea mai bună carte, astfel încât combinația să fie una câștigătoare și avantajoasă pentru tine. Practic, aceasta este strategia de bază pe care se bazează majoritatea jucătorilor de Blackjack, ce au făcut studii disponibile online despre cărțile asociate care sunt câștigătoare.

4.   Alte sfaturi de care să ții cont

  • Studiază cu atenție regulile jocului, până le vei înțelege și învăța. În acest fel îți va fi mult mai ușor să înțelegi mecanismul jocurilor și să își poți dezvolta anumite strategii.
  • Fii atent și concentrat! Așa cum ai citit și mai sus, atenția sporită, poate reprezenta cheia care deschide poarta unui câștig. Fii atent la cărțile tale și la cele ale adversarului și nu îți pierde concentrare.
  • Informează-te cu privire la strategiile descoperite și testate de alte persoane, dar nu lua ca literă de lege toate articolele pe care le vei citi. Învață să vezi factorul de realism din informațiile descoperite și să iei deciziile potrivite.

Acestea sunt, așadar, cele mai cunoscute secrete ale jucătorilor renumiți de Blackjack! Cu ajutorul acestor sfaturi vei putea să devii din ce în ce mai bun, reușind să te bucuri de câștiguri mai mari și de satisfacția pe care ți-o dă victoria la Blackjack.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE