Elevi stropiți cu kerosen căzut din cer peste o școală din Los Angeles

Autor: Ziarul Top

De Adrian Ilie,

Zborul Delta 89, un Boeing 777 cu destinaţia Shanghai (China), ‘a avut probleme la un motor’ la scurt timp după decolare, situaţie ce a forţat aparatul să se întoarcă pe aeroportul din Los Angeles, a declarat agenţiei franceze de presă un purtător de cuvânt al Delta Air Lines.

Aeronava a aterizat fără probleme în jurul orei locale 12:00, dar înainte de aceasta a aruncat carburant – ‘aşa cum prevede procedura normală’ – cu scopul de a uşura avionul în vederea unei aterizări de urgenţă, a asigurat acelaşi purtător de cuvânt.

Carburantul a căzut mai ales peste o şcoală elementară din Cudahy, la 25 km est de aeroport. Serviciile de intervenţie rapidă care au sosit imediat la locul incidentului au acordat asistenţă unui număr de circa 20 de copii şi 11 adulţi care s-au plâns de iritaţii ale pielii sau de probleme respiratorii, dar ‘în niciunul dintre cazuri nu a fost necesară spitalizarea’, au subliniat pompierii, confirmând că substanţa în cauză era într-adevăr carburant de avion.

Direcţia pentru educaţie din Los Angeles a precizat că elevii şi personalul didactic se aflau în curtea şcolii în momentul incidentului. Este ‘posibil să fi fost stropiţi cu carburant sau să fi inhalat vapori’, menţionează instituţia într-un comunicat, în care precizează că imediat s-a apelat la serviciile de urgenţă.

Scandalul KRKA! Pe ce sume se vindeau medicii racolați de compania pharma

Recomandări

Scandalul KRKA! Pe ce sume se vindeau medicii racolați de compania pharma

Carburantul, aruncat ‘de la o altitudine relativ mică’, potrivit pompierilor, a căzut de asemenea pe o altă şcoală din sudul Los Angeles, aparent fără efecte considerabile asupra sănătăţii elevilor sau personalului.

Agenţia americană pentru aviaţia civilă, FAA, a anunţat pe Twitter că a deschis o anchetă cu privire la acest incident, subliniind că ‘există proceduri specifice privind eliberarea de combustibil pentru aeronave la plecare sau la sosirea la destinaţie pe toate aeroporturile importante din SUA’.

‘Aceste proceduri prevăd golirea de carburant deasupra unor zone nelocuite bine identificate, în general la altitudini mari, astfel încât combustibilul să se evapore şi să se disperseze înainte de a atinge solul’, subliniază agenţia.

Foto: EPA

Ce au găsit medicii în stomacul Cristinei Țopescu la autopsie. La capul patului, pe noptieră, au fost găsite mai multe flacoane

GSP.RO

Ce au găsit medicii în stomacul Cristinei Țopescu la autopsie. La capul patului, pe noptieră, au fost găsite mai multe flacoane

Horoscop 15 ianuarie 2020. Balanțele primesc mai multă atenție

HOROSCOP

Horoscop 15 ianuarie 2020. Balanțele primesc mai multă atenție

Urmărește cel mai nou VIDEO

Sursa: Libertatea.ro

ARTICOLE RELEVANTE

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!