In ce si-a investit banii Warren Buffet

Autor: Ziarul Top

In ce si-a investit banii Warren Buffet

Berkshire Hathaway, compania controlata de Warren Buffet, a anuntat achizitia unor actiuni in valoare de 1,1 miliarde dolari la compania petroliera ConocoPhilips. Alte sume, dar nu de aceeasi anvergura, au fost plasate in achizitii de actiuni la General Electric si United Parcel Service.

Grupul de asigurari si investitii Berkshire detinea, la 31 martie, aproximativ 1,1% din actiunile listate ale ConocoPhillips, echivalentul a 1,13 miliarde de dolari, potrivit datelor transmise de companie  autoritatilor de reglementare din Statele Unite.

De asemenea, potrivit Reuters, grupul controla, la 31 martie, actiuni GE in valoare de 270,5 milioane de dolari si titluri UPS 20de 113,5 milioane de dolari, se arata in comunicat.

Cele mai citite articole

Uneori, autoritatile permit companiei Berkshire sa nu dezvaluie imediat investitiile realizate, pentru a evita ca alti investitori sa imite deciziile lui Warren Buffet, iar valoarea plasamentelor Berkshire sa scada.

Buffet a declarat, in cadrul Adunarii Generale anuale, desfasurate pe 6 mai, ca intentioneaza sa reduca disponibilitatile in numerar ale companiei, de la 42,86 miliarde de dolari la 10 miliarde de dolari.

Berkshire mai detine participatii importante la companii precum American Express, Coca-Cola si Procter&Gamble.;

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE