Ofițer din Paza de Coastă, arestat pentru terorism. Se pregătea să împuște senatori și jurnaliști americani

Autor: Ziarul Top

„Cel arestat intenţiona să ucidă civili nevinovaţi la o scară rar văzută în această ţară”, dezvăluie procurorul Robert Hur într-o cerere în care solicită detenţia acestui „terorist american” până la proces, arată Agerpres.

Ofiţerul pazei de coastă se descria el însuşi, în documente confiscate de autorităţi, drept un „naţionalist alb” cu vechime, un „om de acţiune” şi un susţinător al „violenţei ţintite menită să stabilească o patrie a albilor”.

El consulta cu regularitate pasaje din „manifestul Breivik” cu privire la acumularea de arme de foc şi stabilirea unei liste de ţinte, au mai stabilit anchetatorii

Printre ţintele sale potenţiale figurau oficialii democraţi Nancy Pelosi şi Chuck Schumer, precum şi alţi parlamentari democraţi, printre care și Alexandria Ocasio-Cortez, cea mai tânără membră a Congresului american.

De asemenea, jurnaliştii de la CNN, Don Lemon şi Chris Cuomo, şi cei de la MSNBC, Chris Hayes şi Joe Scarborough, se aflau pe această listă.

Cele mai citite articole

Analizându-i activitatea online, procurorii au mai aflat că individul a făcut pe internet căutări de tipul „senatorii cei mai progresişti”, „unde locuiesc cei mai mulţi senatori din Washington?” sau „judecătorii Curţii Supreme se află sub protecţie?”.

Modelul său, criminalul Anders Breivik ispăşeşte la ora actuală o pedeapsă de 21 de ani închisoare pentru că a ucis, în iulie 2011, 77 de oameni, în special adolescenţi ce participau la o tabără de vară a socialiştilor norvegieni.

Sursa imaginii: Biroul Procurorului din Maryland


Citește și: Declarație cinică a unui medic de la „Marius Nasta”: „A venit să moară la noi, ca să fim arătați cu degetul pentru acest acinetobacter”. Doctorul susține că bacteria a fost adusă de la un alt spital


Sursa: Libertatea.ro

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE