Cum sa iti alegi culoarea rochiei in functie de pielea ta?

Autor: Vornisa Diana

Cum sa iti alegi culoarea rochiei in functie de pielea ta?

Uneori anumite persoane vorbesc despre tonul pielii lor in termeni ca albastru sau piersiciu. In functie de aceste tonuri se vor alege si hainele, dar aceste reguli nu sunt batute in cuie si daca exista o culoare preferata asta nu inseamna ca este complet interzisa. Pe LarisFashon pot fi gasite mai multe rochii elegante online, intr-o gama vasta de nuante si imprimeuri, astfel incat sa se potriveasca oricarui tip de piele.

LarisFashon explica mai multe despre asocierea tonului pielii cu anumite culori

Expertii de la LarisFashion explica modul in care hainele se pot asocia cu tipul de piele. In timp ce culoarea de suprafata a pielii se poate schimba prin expunerea la soare, reactii la medicamente sau afectiuni medicale, cum ar fi rozaceea, tonul pielii este, de fapt, determinat de subtonuri care se mentin. Aceasta confuzie cu privire la subtonuri vizavi de culoarea suprafetei este motivul pentru care uneori este ales, de exemplu, un fond de ten care pare perfect, dar nu se vede bine pe piele.

Pielea trebuie sa fie complet curata in momentul in care este facuta analiza, fara creme si alte cosmetice aplicate. De asemenea, analiza trebuie facuta in lumina naturala, pentru a examina tonul pielii, deoarece iluminarea artificiala poate schimba aspectul subtil.

Cel mai simplu test utilizeaza o bucata de hartie alba. Hartia se va pune langa piele si se va face o comparatie intre cele doua nuante. Daca pielea pare galbena, verde sau maro, atunci probabil ca este vorba despre un ton cald de piele. Daca pielea pare roz, rosie sau albastra, atunci este vorba despre un ton rece. Daca pielea pare gri sau cenusie, atunci este un ton neutru. Atunci cand pielea este foarte bronzata testul poate fi facut in spatele urechii pentru ca este mai putin probabil ca zona respectiva sa fie afectata de soare.

Cele mai citite articole

Rochii elegante pentru pielea in tonuri calde

Pentru persoanele care au un ton cald al pielii, cele mai bune culori sunt cele bogate si naturale. Rosu, piersiciu, coral, portocaliu, chihlimbar, auriu si galben sunt culorile perfecte pentru rochii elegante. De asemenea, ar trebui sa arate grozav si versiunile mai calde de culori reci, cum ar fi masliniu orhidee si rosu violet.

Culori pentru pielea in tonuri reci

Culorile cele mai bune sunt cele de la finalul spectrului cromatic, care sunt inspirate atat de adancimile oceanului, cat si de profunzimea iernii. Albastrul luminos, smaraldul si movul arata perfect. De asemenea, sunt potrivite pentru rochii si nuantele de lavanda, albastru sau roz. Albul stralucitor si griul sunt cele mai potrivite nuante neutre si ar trebui sa fie evitate culorile precum portocaliu, rosu, galben sau verde praz.

Culorile perfecte pentru tonurile neutre

O persoana care are pielea intr-un ton neutru poate purta orice culoare, insa se recomanda evitarea celor foarte tari si stridente. Movul pruna, verdele jad, galbenul sau albastrul deschis sunt cele mai bune optiuni. Culorile suprasaturate pot coplesi un ton neutru, insa exista si o exceptie. O rochie de un rosu stralucitor se va vedea foarte bine oricand.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE