Cele mai importante avantaje pentru parchetul dublu stratificat Kulttur

Autor: Vornisa Diana

Amenajarea locuintei este o provocare pentru toti cei care isi doresc confort, caldura, originalitate si stil. Un rol important in acest sens il are alegerea pardoselei care trebuie sa fie aspectuoasa, calduroasa si rezistenta – prin urmare, recomandarea achizitionarii produsului denumit parchet dublu stratificat Kulttur este una cat se poate de buna.

Avantajele alegerii acestui tip de pardoseala – parchet dublu stratificat – sunt nenumarate

– rezistenta marita la trafic intens;

– transferul uniform al caldurii si mentinerea ei pentru un timp indelungat (daca se opteaza pentru incalzirea prin pardoseala);

– varietatea de modele si culori a lemnului din care este confectionat;

– montarea lui nu necesita neaparat apelarea la un specialist daca se respecta instructiunile de montare inscrise in interiorul coletului (se prinde simplu, mecanic, prin dublu clic fara a fi nevoie de adeziv);

– aspectul placut, atractiv, intim al incaperii unde este montat;

– nota de confort si eleganta creata de acesta.

Asa cum ii spune si denumirea, parchetul este alcatuit din doua straturi: cel de suprafata sau de uzura care poate fi de diferite culori, in functie de lemnul din care este confectionat, si cel inferior care este, de regula, din furnir tehnic. Aceste straturi sunt dispuse perpendicular intre ele, conferind o mai buna stabilitate si disparand senzatia aceea de miscare a placilor intalnita la parchetul clasic.

In functie de materialul lemnos din care se confectioneaza (stejar, brad, pin, molid, nuc, cires sau lemn exotic – eucalypt, bambus, merbau, tec) se poate alege culoarea dorita – aceasta variaza de la nuante de galben, portocaliu, roscat- pana la maro, grena, gri sau negru.

Pentru ca lemnul este un material viu, permite transferul de caldura si umiditate fiind astfel alegerea perfecta pentru o pardoseala de interior practica, moderna si mai ales utila.

Intretinerea unui astfel de parchet este simpla: se aspira de praf si apoi se sterge cu produse de curatare a lemnului care se gasesc din belsug in comert si, in functie de necesitate, se poate rascheta, baitui, lacui sau uleia.

Durata de viata este destul de mare (de pana la 20 de ani) daca se intretine si se exploateaza corespunzator, ferindu-se de zgarieturi sau lovituri. Duritatea acestui parchet nu este punctul sau forte in comparatie cu gresia, marmura sau granitul, insa compenseaza cu caldura si confortul pe care le degaja.

Dusmanul cel mai mare al lemnului fiind apa, trebuie atentie sporita in acest sens. Daca se intampla totusi sa apara o astfel de problema nedorita, se va proceda imediat la indepartarea acesteia de pe parchet, altfel, inlocuirea lui va fi iminenta.

Daca se doreste o pardoseala din acest tip de parchet pentru spatii cu umezeala ridicata – bucatarie sau baie – se va apela la un model confectionat dintr-un lemn exotic a carui rezistenta este mai mare decat a celui autohton.

De notat ca suprafata pe care se monteaza trebuie sa fie fara denivelari, perfect dreapta, pentru fixare si stabilitate – acest lucru se realizeaza prin turnarea unei sape de ciment.

Acestea sunt doar cateva aspecte si detalii utile tuturor celor care doresc sa utilizeaza pentru pardoseala locuintei parchet dublu stratificat Kulttur.

ARTICOLE RELEVANTE