Principalele avantaje oferite de instrumentul Smart BI companiilor in plin proces de dezvoltare

Autor: Vornisa Diana

Principalele avantaje oferite de instrumentul Smart BI companiilor in plin proces de dezvoltare

Compania Smart Business Solutions ofera clientilor interesati solutii business precum pachetul Microsoft 365 si Office 365, dar si alte servicii integrate, solutii inteligente precum Smart BI.

Concret, ce este Smart BI si ce avantaje aduce acesta firmelor la inceput de drum sau in plin proces de dezvoltare? Smart BI este unul dintre cele mai importante instrumente Business Inteligence, cu ajutorul caruia datele sunt afisate intr-un tablou de bord, insumand valori importante desprinse din setul de date. Astfel ca toti clientii au posibilitatea de a vizualiza in mod corect valorile vanzarilor, obiectivele lunare, dar si cheltuielile in raport cu veniturile.

Beneficiile folosirii unui sistem Smart BI

Din punct de vedere financiar, sunt multiple avantaje ale sistemului din oferta Smart Business Solutions. Acesta permite utilizatorilor sa vizualizeze in mod corect datele financiare pentru a face o analiza corecta a proiectelor si centrelor de cost/ profit in comparatie cu cifra de afaceri ponderata la nivelul de client. De asemenea, Smart BI este o unealta necesara pentru analiza in detaliu a statisticii clientilor la nivel de perioade si tranzactii, precum si a starii documentelor din companie.

Cele mai citite articole

Nu in ultimul rand, clientii vor obtine o imagine completa asupra conturilor de cheltuieli si venituri, repartizate pe fiecare tip de business in parte. In cazul companiilor care se ocupa de achizitii, acest sistem inteligent Smart BI ofera posibilitatea optimizarii deciziei de achizitie in functie de sezon, perioada si discount acordat de furnizori, dar si a deciziei de cumparare a produselor, gratie informatiilor oferite in timp real despre pretul acestora in functie de furnizor, de timpul de livrare, dar si de motivele returnarii.

Se va pune accent si pe previzualizarea pretului cel mai mic de achizitie al unui produs pentru o perioada definita, bazandu-se pe datele istorice. In cazul companiilor care isi gestioneaza stocurile de marfa in mod constant, acest instrument permite optimizarea stocurilor in functie de indicatorii specifici ariei, de ponderea stocului in raport cu cererea de vanzare, de viteza de rotatie a stocurilor, dar si de durata de vanzare a stocului actual.

In privinta vanzarilor, companiile care decid sa investeasca in sistemul inteligent Smart BI pot analiza profitul vanzarilor in functie de clienti, de regiune, de serviciile si produsele vandute. Exista posibilitatea vizualizarii datelor la nivel macro, dar si a crearii scenariilor care fac o prognoza a vanzarilor in functie de datele si parametrii alesi.

Persoanele interesate au posibilitatea de a investi in pachetul pro sau basic, in functie de necesitatile pe care le au si de bugetul alocat acestei investitii. Cert este ca vor beneficia de licenta, de conectarea la mai mult de 70 de surse de date, de export in Excel, Power Point si CSV, de partajarea informatiilor la nivel de companie, precum si de realizare de rapoarte la nivel de spatii de lucru. Se poate vorbi si de oportunitatea partajarii rapoartelor cu ceilalti utilizatori, dar si de analiza datelor in Excel si Power BI Desktop.

In concluzie, sistemul Smart BI oferit de Smart Business Solutions se va dovedi unul dintre cele mai eficiente sisteme de pe piata in acest moment.

Cele mai citite articole

ARTICOLE RELEVANTE